Arla storinvesterar i Sverige

| Av Markus Jacobsson | Tipsa redaktionen

Arlas jättesatsning – 760 miljoner kronor investeras i produktionskapacitet och innovativ teknik i Sverige.

Investeringsplanen för 2018 är satt och Arlas styrelse har beslutat om en total investering på 527 miljoner euro varav 78 miljoner euro investeras i Sverige. Hälften av investeringarna för 2018 går till att öka Arlas försäljning utanför Europa. Fjolårets investeringsplan uppgick till 360 miljoner kronor i Sverige, man väljer alltså att fördubbla investeringen för 2018.

– Det här är en av de största, om inte den största, som vi har gjort under de senaste tio åren i alla fall, säger Patrik Hansson, vd, Arla Sverige, till Sveriges Radio Ekot.

"Avgörande för vår framtida verksamhet"
Investeringsplanen fokuserar på fyra huvudsakliga områden: möta den växande efterfrågan på mejeriprodukter, hälsosamma och naturliga produkter, att vara ledande inom vassle och en hållbar livsmedelsproduktion.

– Arla kan se tillbaka på en rad bra investeringar som genererat tillväxt. Styrelsen har nu beslutat att öka investeringarna eftersom vi har identifierat nya projekt och investeringar med potential för avkastning på både kort och lång sikt. Investeringarna kommer att skapa tillväxtmöjligheter för såväl företaget som ägarna, Arlabönderna. Vi menar att de här investeringarna är avgörande för vår framtida verksamhet, säger styrelseordförande Åke Hantoft, i ett pressmeddelande.

Mejeriet i Linköping får mest
Invetseringarna kommer att ske på samtliga av Arlas 13 mejerier i Sverige, men mest får Linköpings mejeri, 230 miljoner investeras för att skapa tillväxt och kostnadseffektivitet.

Man investerar även bland annat 60 miljoner kronor för vasselbearbetning på Falkenberg mejeri.
Mer om:Arla


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13