23948sdkhjf

Arla storinvesterar i Sverige

| Av Markus Jacobsson | Tipsa redaktionen

Arlas jättesatsning – 760 miljoner kronor investeras i produktionskapacitet och innovativ teknik i Sverige.

Investeringsplanen för 2018 är satt och Arlas styrelse har beslutat om en total investering på 527 miljoner euro varav 78 miljoner euro investeras i Sverige. Hälften av investeringarna för 2018 går till att öka Arlas försäljning utanför Europa. Fjolårets investeringsplan uppgick till 360 miljoner kronor i Sverige, man väljer alltså att fördubbla investeringen för 2018.

– Det här är en av de största, om inte den största, som vi har gjort under de senaste tio åren i alla fall, säger Patrik Hansson, vd, Arla Sverige, till Sveriges Radio Ekot.

"Avgörande för vår framtida verksamhet"
Investeringsplanen fokuserar på fyra huvudsakliga områden: möta den växande efterfrågan på mejeriprodukter, hälsosamma och naturliga produkter, att vara ledande inom vassle och en hållbar livsmedelsproduktion.

– Arla kan se tillbaka på en rad bra investeringar som genererat tillväxt. Styrelsen har nu beslutat att öka investeringarna eftersom vi har identifierat nya projekt och investeringar med potential för avkastning på både kort och lång sikt. Investeringarna kommer att skapa tillväxtmöjligheter för såväl företaget som ägarna, Arlabönderna. Vi menar att de här investeringarna är avgörande för vår framtida verksamhet, säger styrelseordförande Åke Hantoft, i ett pressmeddelande.

Mejeriet i Linköping får mest
Invetseringarna kommer att ske på samtliga av Arlas 13 mejerier i Sverige, men mest får Linköpings mejeri, 230 miljoner investeras för att skapa tillväxt och kostnadseffektivitet.

Man investerar även bland annat 60 miljoner kronor för vasselbearbetning på Falkenberg mejeri.
Mer om:Arla


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.269