KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

"Kycklingen gick över vägen, men inte till våra restauranger...", skriver KFC på sin hemsida och refererar till det urgamla antiskämtet samtidigt som man meddelar att man har leveransproblem i Storbritannien.

Problemen gjorde att man i helgen fick stänga ner 650 enheter tillfälligt – på måndagen kunde öppna upp drygt 100 av dem. I nuläget är endast 338 av de 900 enheter man har i landet öppna, där flertalet har både begränsade öppettider och menyer.

Läs också: Quorns passning till KFC i kycklingkris

Det hela kan spåras tillbaka till ett leverantörsbyte som skedde under förra året. I november bytte KFC från företaget Bidvest logistics till DHL, som tillsammans med företaget QSL fick i uppdrag att sköta leveranser av både livsmedelsprodukter och förpackningar till nästan alla KFC-enheter. KFC meddelade då att man specifikt valt bolagen för deras innovation inom logistik i andra branscher.

Läs också: Kycklingen inne – men nu saknas såsen

"Vi har börjat samarbeta med en ny leveranspartner, men de har haft problem med en och annan barnsjukdom – att leverera färsk kyckling till 900 restauranger över hela landet är ganska komplext. Vi kommer inte att äventyra kvaliteten, så de uteblivna leveranserna har inneburit att en del av våra restauranger är stängda och andra har begränsad menyer eller förkortade öppettider", skriver snabbmatskedjan i ett pressmeddelande.

Man kan ännu inte säga när restaurangerna är redo att öppnas igen.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126