23948sdkhjf

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.
"Kycklingen gick över vägen, men inte till våra restauranger...", skriver KFC på sin hemsida och refererar till det urgamla antiskämtet samtidigt som man meddelar att man har leveransproblem i Storbritannien.

Problemen gjorde att man i helgen fick stänga ner 650 enheter tillfälligt – på måndagen kunde öppna upp drygt 100 av dem. I nuläget är endast 338 av de 900 enheter man har i landet öppna, där flertalet har både begränsade öppettider och menyer.

Det hela kan spåras tillbaka till ett leverantörsbyte som skedde under förra året. I november bytte KFC från företaget Bidvest logistics till DHL, som tillsammans med företaget QSL fick i uppdrag att sköta leveranser av både livsmedelsprodukter och förpackningar till nästan alla KFC-enheter. KFC meddelade då att man specifikt valt bolagen för deras innovation inom logistik i andra branscher.

"Vi har börjat samarbeta med en ny leveranspartner, men de har haft problem med en och annan barnsjukdom – att leverera färsk kyckling till 900 restauranger över hela landet är ganska komplext. Vi kommer inte att äventyra kvaliteten, så de uteblivna leveranserna har inneburit att en del av våra restauranger är stängda och andra har begränsad menyer eller förkortade öppettider", skriver snabbmatskedjan i ett pressmeddelande.

Man kan ännu inte säga när restaurangerna är redo att öppnas igen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063