23948sdkhjf

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

"Kycklingen gick över vägen, men inte till våra restauranger...", skriver KFC på sin hemsida och refererar till det urgamla antiskämtet samtidigt som man meddelar att man har leveransproblem i Storbritannien.

Problemen gjorde att man i helgen fick stänga ner 650 enheter tillfälligt – på måndagen kunde öppna upp drygt 100 av dem. I nuläget är endast 338 av de 900 enheter man har i landet öppna, där flertalet har både begränsade öppettider och menyer.

Läs också: Här öppnar KFC

Det hela kan spåras tillbaka till ett leverantörsbyte som skedde under förra året. I november bytte KFC från företaget Bidvest logistics till DHL, som tillsammans med företaget QSL fick i uppdrag att sköta leveranser av både livsmedelsprodukter och förpackningar till nästan alla KFC-enheter. KFC meddelade då att man specifikt valt bolagen för deras innovation inom logistik i andra branscher.

Läs också: Kycklingen inne – men nu saknas såsen

"Vi har börjat samarbeta med en ny leveranspartner, men de har haft problem med en och annan barnsjukdom – att leverera färsk kyckling till 900 restauranger över hela landet är ganska komplext. Vi kommer inte att äventyra kvaliteten, så de uteblivna leveranserna har inneburit att en del av våra restauranger är stängda och andra har begränsad menyer eller förkortade öppettider", skriver snabbmatskedjan i ett pressmeddelande.

Man kan ännu inte säga när restaurangerna är redo att öppnas igen.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128