23948sdkhjf

De prisades av White Guide

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På måndagskvällen korade guiden årets bästa restauranger, restaurangupplevelser och matdestinationer.

Årets Bästa Restaurang och även Årets Bästa Serviceupplevelse är enligt White Guide 2018 nyöppnade Frantzén på Klara Norra kyrkogata i Stockholm. Årets Stjärnskott blev Ichi i Stockholm medan priset Årets Banbrytare tilldelades Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm.

Årets Merroir Award gick till restauranger Unn och Tak i Stockholm. Terroir Award förärades Sav i Tygelsjö utanför Malmö medan priset för Årets Hållbara Gastronomi för andra året i rad gick till Volt i Stockholm.

Årets Dryckesupplevelse gick till vinbaren Folii i Stockholm medan Årets Hjärtekrog tilldelades Björn Perssons krog Familjen i Göteborg.

Nytt för i år är priset Årets Ljudmiljö som gick till Taverna Brillo i Stockholm. Priset delas ut i samarbete med Hörselskadades förening i Stockholm och tilldelas den restaurang som bäst arbetat med att få till en god akustik.

 Staden Falkenberg tilldelades priset Årets Värt en Resa med motivationen att entusiastiska matentreprenörer gjort staden till en spännande matdestination.

- Den svenska matkulturen har utvecklats snabbt de senaste åren – de krogar som inte hänger med kommer ofelbart att halka ner på listorna. Vi ser också med glädje att allt fler krogar är föredömen i samhället när det gäller ekologi, hållbarhet och återbruk, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide.

Även om White Guide inte anser att att några gigantiska gastronomiska steg tagits i Sverige så menar man att restaurangkulturen har utvecklats väl och att Sverige erbjuder sociala och roliga krogar att umgås på.

Av 800 testade restauranger kvalificerade sig 600 till årets upplaga av restaurangguiden.

Mer om: White Guide
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163