23948sdkhjf

De prisades av White Guide

På måndagskvällen korade guiden årets bästa restauranger, restaurangupplevelser och matdestinationer.

Årets Bästa Restaurang och även Årets Bästa Serviceupplevelse är enligt White Guide 2018 nyöppnade Frantzén på Klara Norra kyrkogata i Stockholm. Årets Stjärnskott blev Ichi i Stockholm medan priset Årets Banbrytare tilldelades Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm.

Årets Merroir Award gick till restauranger Unn och Tak i Stockholm. Terroir Award förärades Sav i Tygelsjö utanför Malmö medan priset för Årets Hållbara Gastronomi för andra året i rad gick till Volt i Stockholm.

Årets Dryckesupplevelse gick till vinbaren Folii i Stockholm medan Årets Hjärtekrog tilldelades Björn Perssons krog Familjen i Göteborg.

Nytt för i år är priset Årets Ljudmiljö som gick till Taverna Brillo i Stockholm. Priset delas ut i samarbete med Hörselskadades förening i Stockholm och tilldelas den restaurang som bäst arbetat med att få till en god akustik.

 Staden Falkenberg tilldelades priset Årets Värt en Resa med motivationen att entusiastiska matentreprenörer gjort staden till en spännande matdestination.

- Den svenska matkulturen har utvecklats snabbt de senaste åren – de krogar som inte hänger med kommer ofelbart att halka ner på listorna. Vi ser också med glädje att allt fler krogar är föredömen i samhället när det gäller ekologi, hållbarhet och återbruk, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide.

Även om White Guide inte anser att att några gigantiska gastronomiska steg tagits i Sverige så menar man att restaurangkulturen har utvecklats väl och att Sverige erbjuder sociala och roliga krogar att umgås på.

Av 800 testade restauranger kvalificerade sig 600 till årets upplaga av restaurangguiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189