23948sdkhjf

De prisades av White Guide

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På måndagskvällen korade guiden årets bästa restauranger, restaurangupplevelser och matdestinationer.

Årets Bästa Restaurang och även Årets Bästa Serviceupplevelse är enligt White Guide 2018 nyöppnade Frantzén på Klara Norra kyrkogata i Stockholm. Årets Stjärnskott blev Ichi i Stockholm medan priset Årets Banbrytare tilldelades Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm.

Årets Merroir Award gick till restauranger Unn och Tak i Stockholm. Terroir Award förärades Sav i Tygelsjö utanför Malmö medan priset för Årets Hållbara Gastronomi för andra året i rad gick till Volt i Stockholm.

Årets Dryckesupplevelse gick till vinbaren Folii i Stockholm medan Årets Hjärtekrog tilldelades Björn Perssons krog Familjen i Göteborg.

Nytt för i år är priset Årets Ljudmiljö som gick till Taverna Brillo i Stockholm. Priset delas ut i samarbete med Hörselskadades förening i Stockholm och tilldelas den restaurang som bäst arbetat med att få till en god akustik.

 Staden Falkenberg tilldelades priset Årets Värt en Resa med motivationen att entusiastiska matentreprenörer gjort staden till en spännande matdestination.

- Den svenska matkulturen har utvecklats snabbt de senaste åren – de krogar som inte hänger med kommer ofelbart att halka ner på listorna. Vi ser också med glädje att allt fler krogar är föredömen i samhället när det gäller ekologi, hållbarhet och återbruk, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide.

Även om White Guide inte anser att att några gigantiska gastronomiska steg tagits i Sverige så menar man att restaurangkulturen har utvecklats väl och att Sverige erbjuder sociala och roliga krogar att umgås på.

Av 800 testade restauranger kvalificerade sig 600 till årets upplaga av restaurangguiden.

Mer om: White Guide
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166