23948sdkhjf

De prisades av White Guide

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På måndagskvällen korade guiden årets bästa restauranger, restaurangupplevelser och matdestinationer.

Årets Bästa Restaurang och även Årets Bästa Serviceupplevelse är enligt White Guide 2018 nyöppnade Frantzén på Klara Norra kyrkogata i Stockholm. Årets Stjärnskott blev Ichi i Stockholm medan priset Årets Banbrytare tilldelades Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm.

Årets Merroir Award gick till restauranger Unn och Tak i Stockholm. Terroir Award förärades Sav i Tygelsjö utanför Malmö medan priset för Årets Hållbara Gastronomi för andra året i rad gick till Volt i Stockholm.

Årets Dryckesupplevelse gick till vinbaren Folii i Stockholm medan Årets Hjärtekrog tilldelades Björn Perssons krog Familjen i Göteborg.

Nytt för i år är priset Årets Ljudmiljö som gick till Taverna Brillo i Stockholm. Priset delas ut i samarbete med Hörselskadades förening i Stockholm och tilldelas den restaurang som bäst arbetat med att få till en god akustik.

 Staden Falkenberg tilldelades priset Årets Värt en Resa med motivationen att entusiastiska matentreprenörer gjort staden till en spännande matdestination.

- Den svenska matkulturen har utvecklats snabbt de senaste åren – de krogar som inte hänger med kommer ofelbart att halka ner på listorna. Vi ser också med glädje att allt fler krogar är föredömen i samhället när det gäller ekologi, hållbarhet och återbruk, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide.

Även om White Guide inte anser att att några gigantiska gastronomiska steg tagits i Sverige så menar man att restaurangkulturen har utvecklats väl och att Sverige erbjuder sociala och roliga krogar att umgås på.

Av 800 testade restauranger kvalificerade sig 600 till årets upplaga av restaurangguiden.

Mer om: White Guide


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149