23948sdkhjf

De kan bli bästa krog på White Guides gala

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

14 namnkunniga restauranger är nominerade.

I förra veckan presenterades alla de 89 restauranger, ny och comebackande, som tagit sig in i White Guide 2019. Hela listan finns här.

Nu har White Guide även släppt namnen på de 14 krogar som är nomineratde till Årets restaurang på galan som genomförs på Malmö Opera den 4 mars. Förra året vann Frantzén pris för både Årets restaurang och Årets bästa serviceupplevelse. Frantzén är nominerade i båda kategorierna även i år.

Totalt presenteras 600 restauranger och vinnare koras i åtta kategorier när White Guide firar 15-årsjubileum. Dessutom delas två personliga priser ut. Det handlar om Årets Hyllning av långtida betydelsefull gastronomisk gärning och Årets Rising star.

Nominerade till Årets Restaurang (i bokstavsordning):

  • Adam/Albin, Stockholm
  • Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
  • Ekstedt, Stockholm
  • Frantzén, Stockholm
  • Fäviken Magasinet, Järpen/Åre
  • Gastrologik, Stockholm
  • Koka, Göteborg
  • Krakas Krog, Katthammarsvik
  • Oaxen Krog, Stockholm
  • Operakällarens Matsal, Stockholm
  • PM & Vänner, Växjö
  • Upper House Dining,
  • Gothia Towers, Göteborg
  • Restaurang Vollmers, Malmö

Nominerade till Årets Banbrytare:

  • Västerås Dinner Club, Västerås
  • Sopköket, Stockholm
  • Re:Taste, Stockholm
  • Garveriet, Floda
  • Etoile, Stockholm

Nominerade till Årets Stjärnskott:

  • Allegrine, Stockholm
  • Etoile, Stockholm
  • Gården, Göteborg
  • Köksbordet, Hörte Brygga, Skivarp
  • Nisch, Stockholm

Nominerade till Årets Serviceupplevelse:

  • Flickan, Stockholm
  • Frantzén, Stockholm
  • Kockeriet, Malmö
  • L’Avventura, Stockholm
  • Upper House Dining,
  • Gothia Towers, Göteborg

Nominerade till Årets Dryckesupplevelse:

  • 28+, Göteborg
  • Bryggerikrogen i Nora, Nora
  • Daniel Berlin Krog , Skåne Tranås
  • Farm Restaurant & Bar, Stockholm
  • Julie, Malmö

Nominerade till Årets Värt en resa:

  • Forslundska Villan, Östhammar
  • Frö Mathantverk Från Grunden, Sälen
  • Krakas Krog, Katthammarsvik
  • Skoogs Krog & Logi, Funäsdalen
  • Wild River, Lycksele

Årets Hjärtekrog:

  • Hemmagastronomi, Luleå
  • Restaurang Hvita Hjorten, Lidköping
  • SPiS Mat & Dryck, Kiruna
  • Restaurang Trädgårdsgatan 26, Borgholm
  • Västergatan, Malmö
Mer om: White Guide
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123