23948sdkhjf

Han är årets Pizzabagare

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Sommarpizza gav vinst på Pizza-SM

Efter en spännande semifinal i Pizza-SM på Gastronord där sju pizzabagare reducerades ner till fyra finalister står det nu klart att Amir Bozaghian från Vezzo i Umeå lagade årets bästa pizza.

Läs också: Podd: Vinnarintervju från Pizza-SM

– Det känns helt underbart, bästa känslan någonsin jag har jobbat med det här länge men det finns fortfarande så mycket kvar att bli bättre på så jag vill nog vara med nästa år också. Det här är en svår konst som handlar om att balansera råvaror rätt, en komplex utmaning, säger han.

Vinnarpizzan kallas för "Estate" - sommar på italienska och består av mozzarella, ost från Oviken, potatis, lammkorv, vindelrökt sidfläsk, sparris, ugnsbakad lök, ramslök, citroncreme, krasse 

Hur kom du på den här pizzan?

– Jag tänkte rätt länge på vad mitt bidrag skulle vara och kom att tänka på vad man har när man står ute vid grillen och lagar mat, råvaror som kött, korv och potatis. Det var då jag bestämde mig för att göra en sommarpizza, säger Amir Bozaghian.

Finalisterna tävlade med två pizzor, en egenkomponerad kreation samt en klassisk margherita bestående av tomater, basilika, ost, salt och olivolja för att lättare kunna bedöma bagarnas tekniska färdigheter.

Vinnaren korades av en jury bestående av Johan Åkerberg, Sandra Mastio, Sébastien Boudet, Håkan Johansson, Hanna Bertilsson, partner Lantmännen, Emil Vasseur, pizzabagare Babettes, Niclas Lundemark, vinnare av Pizza-SM 2016 och Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011 ingick.

Juryns motivering löd:

"Pizza-SMs vinnare 2018 har med fokus på råvaror i säsong skapat en medveten och modern smakbomb med en fot i Italien och den andra i Sverige, och sist men inte minst - dege".

Övriga finalister placerade sig som så:

2:a plats: Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping
3:e plats: Giorgio Paoli, Vallentuna
4:plats: Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna

Pizza-SM anordnas av Fast Food Magazine I samarbete med Coca-Cola, Sveba Dahlen Arla, Kungsörnen och Hogia Small Office.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Nyhetsbrev

Burgerkedja med eldskärm

Arkiv

Lanserar ersättning för plastsugrör

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144