23948sdkhjf

Erfaren vd tar över Fazer bageri

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Tidigare vd för Biltema och Stockmann utses till ny vd för svenska bageriverksamheten.

Fazer bageri Sverige har rekryterat ny vd – som kommer med välfylld meritlista.

Per Thelin ansluter till företaget senare i månaden, drygt två år sedan han lämnade uppdraget som koncernchef för finländska detaljhandelsbolaget Stockmann. Innan dess har han varit vd för företag som Biltema (2003-2005), Venue retail group (2006-2009) samt Inflight service (2010-2011).

Där emellan har han hunnit med rådgivarroller och styrelseuppdrag för bland andra Atria och Electrolux.

Enligt Fazer bageri rör det sig om ett interimsuppdrag, där målet är att vända verksamheten till att bli lönsam.

Läs också: Ny chef på Fazer Bageri

– Den svenska marknaden av förpackat bröd är utmanande och förändring måste ske i samarbete med våra kunder. Per har rätt erfarenhet för uppdraget och för att leda förändringen', säger Petri Kujala, vd för affärsområdet Fazer bageri i ett pressmeddelande.

Posten blev ledig i början av februari, då Anette Rosengren lämnade företaget med omedelbar verkan. Hon ersattes då tillfälligt av Jörgen Sköld, som närmast arbetade som supply chain-direktör i samma verksamhet.

Per Thelin tillträder 21 maj.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116