23948sdkhjf

Möt leverantören

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Den tidiga värmen har skapat tidig efterfrågan på allt på restaurangerna. Leveransbilar rullar för fullt långt in på kvällarna.

Den konstanta personalbristen är värre än vanligt. Försommarperioden är normalt intensiv i branschen med högtider, privata fester och företagsbokningar. Nu plussas det på med en tidig sommarsäsong. Det enda som inte saknas är gäster: – Vi har en helt galen efterfrågan, restaurangerna är mer än överfulla, vissa har ökat omsättningen med 500 procent, framför allt gäller det sjönära serveringar, säger Christian Fabjan, försäljningschef på Menigo. Den stora utmaningen har dock krögarna som ska lösa en redan svår bemanningsproblematik.

Hör intervju med Christian Fabjan på Prata Mat här:

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

Aperol på allas läppar

Möt bemanningsföretaget

Krögaren mitt i stan

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127