23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Möt leverantören

Den tidiga värmen har skapat tidig efterfrågan på allt på restaurangerna. Leveransbilar rullar för fullt långt in på kvällarna.

Den konstanta personalbristen är värre än vanligt. Försommarperioden är normalt intensiv i branschen med högtider, privata fester och företagsbokningar. Nu plussas det på med en tidig sommarsäsong. Det enda som inte saknas är gäster: – Vi har en helt galen efterfrågan, restaurangerna är mer än överfulla, vissa har ökat omsättningen med 500 procent, framför allt gäller det sjönära serveringar, säger Christian Fabjan, försäljningschef på Menigo. Den stora utmaningen har dock krögarna som ska lösa en redan svår bemanningsproblematik.

Hör intervju med Christian Fabjan på Prata Mat här:

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

Aperol på allas läppar

Möt bemanningsföretaget

Krögaren mitt i stan

Värmeslag på krogen Se tema
BREAKING
{{ article.headline }}
0.214