Urban deli tar in ny potatisdryck

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Veg of Lunds prisvinnande produkt My foodie får exklusiv lansering hos Stockholmskedjan.

I mars nominerades Veg of Lunds patenterade dryck My foodie i fyra kategorier på den internationella tävlingen World food innovation award, där man till slut kunde bärga hem en vinst som bästa bekvämlighetsprodukt.

Nu står det klart att drycken, som är gjord på en bas av potatis och rapsolja, tas in hos Urban deli. Kedjan blir därmed de enda med produkten fram till vecka 38, och därefter kommer den att säljas i andra livsmedelsbutiker runt om i Sverige.

Läs också: Urban Deli stannar på marken

– Urban Deli vill gärna vara en språngbräda för nya matentreprenörer och är därför glada för att vara först med att erbjuda My foodie från Veg of Lund, som är både entreprenörsdrivet och bygger på innovation och forskning, säger Sibel Wolff, vice vd och marknadschef för Urban deli, i ett pressmeddelande.

Den vegetabiliska drycken, som i dagsläget finns i smakerna hallon, blåbär och havtorn, är skapad av Eva Tornberg, professor i livsmedelsteknik vid Lunds tekniska högskola, och liknar enligt bolaget närmast en smoothie.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.171