23948sdkhjf

Urban deli tar in ny potatisdryck

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Veg of Lunds prisvinnande produkt My foodie får exklusiv lansering hos Stockholmskedjan.

I mars nominerades Veg of Lunds patenterade dryck My foodie i fyra kategorier på den internationella tävlingen World food innovation award, där man till slut kunde bärga hem en vinst som bästa bekvämlighetsprodukt.

Nu står det klart att drycken, som är gjord på en bas av potatis och rapsolja, tas in hos Urban deli. Kedjan blir därmed de enda med produkten fram till vecka 38, och därefter kommer den att säljas i andra livsmedelsbutiker runt om i Sverige.

Läs också: Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

– Urban Deli vill gärna vara en språngbräda för nya matentreprenörer och är därför glada för att vara först med att erbjuda My foodie från Veg of Lund, som är både entreprenörsdrivet och bygger på innovation och forskning, säger Sibel Wolff, vice vd och marknadschef för Urban deli, i ett pressmeddelande.

Den vegetabiliska drycken, som i dagsläget finns i smakerna hallon, blåbär och havtorn, är skapad av Eva Tornberg, professor i livsmedelsteknik vid Lunds tekniska högskola, och liknar enligt bolaget närmast en smoothie.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.439