23948sdkhjf

Urban deli tar in ny potatisdryck

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Veg of Lunds prisvinnande produkt My foodie får exklusiv lansering hos Stockholmskedjan.

I mars nominerades Veg of Lunds patenterade dryck My foodie i fyra kategorier på den internationella tävlingen World food innovation award, där man till slut kunde bärga hem en vinst som bästa bekvämlighetsprodukt.

Nu står det klart att drycken, som är gjord på en bas av potatis och rapsolja, tas in hos Urban deli. Kedjan blir därmed de enda med produkten fram till vecka 38, och därefter kommer den att säljas i andra livsmedelsbutiker runt om i Sverige.

Läs också: Urban Deli stannar på marken

– Urban Deli vill gärna vara en språngbräda för nya matentreprenörer och är därför glada för att vara först med att erbjuda My foodie från Veg of Lund, som är både entreprenörsdrivet och bygger på innovation och forskning, säger Sibel Wolff, vice vd och marknadschef för Urban deli, i ett pressmeddelande.

Den vegetabiliska drycken, som i dagsläget finns i smakerna hallon, blåbär och havtorn, är skapad av Eva Tornberg, professor i livsmedelsteknik vid Lunds tekniska högskola, och liknar enligt bolaget närmast en smoothie.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164