Restaurangägarnas raseri mot renoveringen

| Av Nils Montan Lund | Tipsa redaktionen

Kraftiga förseningar, buller och otydliga besked upprör.

Renoveringen av Östermalmshallen har blivit en långdragen och bullrig historia. Det har fått handlarna på Humlegårdsgatan att ilskna till. Elva av dem har skrivit på en namnlista som ska skickas in till staden.
– Jag har halverat min kassa. Nu sitter alla på uteserveringarna vid nya hallen och ingen sitter här, säger Imad Iskander som driver restaurang Österhof till Mitt i.

Läs också: Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

"Extra tidskrävande"

Renoveringen skulle ha varit färdig i april i år, men nu lyder beskedet ”någon gång under 2019”.
– En byggnad som knappt genomgått några renoveringar på 130 år, som har högsta kulturhistoriska klassificering och många små hyresgäster är helt enkelt extra tidskrävande. Sedan fick vi ett par överklaganden också förra året, som gjorde att projektet försköts, kommenterar Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret som utför renoveringen, i Mitt i.

Vill ha kompensation

Handlarna vittnar om att affärerna påverkats mycket negativt av renoveringen och vill därför kompenseras ekonomiskt av staden.
– Om de har sådana anspråk måste våra jurister titta på det, säger Linda Laine.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133