23948sdkhjf

Restaurangägarnas raseri mot renoveringen

| Av Nils Montan Lund | Tipsa redaktionen

Kraftiga förseningar, buller och otydliga besked upprör.

Renoveringen av Östermalmshallen har blivit en långdragen och bullrig historia. Det har fått handlarna på Humlegårdsgatan att ilskna till. Elva av dem har skrivit på en namnlista som ska skickas in till staden.
– Jag har halverat min kassa. Nu sitter alla på uteserveringarna vid nya hallen och ingen sitter här, säger Imad Iskander som driver restaurang Österhof till Mitt i.

Läs också: Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

"Extra tidskrävande"

Renoveringen skulle ha varit färdig i april i år, men nu lyder beskedet ”någon gång under 2019”.
– En byggnad som knappt genomgått några renoveringar på 130 år, som har högsta kulturhistoriska klassificering och många små hyresgäster är helt enkelt extra tidskrävande. Sedan fick vi ett par överklaganden också förra året, som gjorde att projektet försköts, kommenterar Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret som utför renoveringen, i Mitt i.

Vill ha kompensation

Handlarna vittnar om att affärerna påverkats mycket negativt av renoveringen och vill därför kompenseras ekonomiskt av staden.
– Om de har sådana anspråk måste våra jurister titta på det, säger Linda Laine.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Här öppnar Linnea & Basilika

Arkiv

Historiskt låg skörd av matpotatis

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.185