23948sdkhjf

Restaurangägarnas raseri mot renoveringen

| Av Nils Montan Lund | Tipsa redaktionen

Kraftiga förseningar, buller och otydliga besked upprör.

Renoveringen av Östermalmshallen har blivit en långdragen och bullrig historia. Det har fått handlarna på Humlegårdsgatan att ilskna till. Elva av dem har skrivit på en namnlista som ska skickas in till staden.
– Jag har halverat min kassa. Nu sitter alla på uteserveringarna vid nya hallen och ingen sitter här, säger Imad Iskander som driver restaurang Österhof till Mitt i.

Läs också: Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

"Extra tidskrävande"

Renoveringen skulle ha varit färdig i april i år, men nu lyder beskedet ”någon gång under 2019”.
– En byggnad som knappt genomgått några renoveringar på 130 år, som har högsta kulturhistoriska klassificering och många små hyresgäster är helt enkelt extra tidskrävande. Sedan fick vi ett par överklaganden också förra året, som gjorde att projektet försköts, kommenterar Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret som utför renoveringen, i Mitt i.

Vill ha kompensation

Handlarna vittnar om att affärerna påverkats mycket negativt av renoveringen och vill därför kompenseras ekonomiskt av staden.
– Om de har sådana anspråk måste våra jurister titta på det, säger Linda Laine.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.202