23948sdkhjf

Urban Deli snor ny vd från Ica

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Dan Jacobson slutade som affärsområdeschef för färskvaror hos Ica Sverige den sista juni. Nu går han in som vd hos butiks- och saluhallskonkurrenten Urban Deli som ägs till 50 procent av Axfood. Kedjan har verksamhet på fyra platser i Stockholm. 

– Det känns vansinnigt roligt. Jag har spenderat 13 år på Ica och 7 år som affärsområdeschef så det känns skönt att få göra något annat, säger Dan Jacobson till Fri Köpenskap.

Bolagets tidigare vd Jesper Weidlitz stannar i företaget men kommer att ägna sig åt innovation och utveckling. Dan Jacobson tillträder på måndag den 15 oktober.

Läs också: Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Branschen befinner sig i en väldigt spännande tid med branschglidningen mellan restauranger och dagligvaruhandel. De kunskaper jag har samlat på mig om mat och måltider kan förhoppningsvis bli nyttiga, säger han.

Han har dessutom varit ansvarig för Icas måltidsarbete.

Jag tar med mig kunskap både från det som har varit bra men också i viss mån från det som Ica har misslyckats med.

Och Urban Deli ligger i framkant på marknaden, menar han. Samarbetet och synergierna med Axfood som helhet kan komma att stärkas.

Absolut, det är en del av styrkan. Nu är det upp till oss att stärka och kapitalisera på den delen ytterligare. Men först handlar det om att sätta sig in i bolaget.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.463