23948sdkhjf

De öppnar restaurang Handelshuset

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

1 december öppnar Cecilia Andersson och Andreas Edlund restaurang Handelshuset på Neglingevägen 33 i Saltsjöbaden. Restaurangen har öppet från lunch till sen kväll onsdag till söndag och ska erbjuda à la carte meny, bakverk och även möjligheter till en fika eller att köpa godsaker med hem.

Duon har långa erfarenhet av bageri- konditori- och restaurangbranschen och Cecilia Andersson vann Årets konditor 2012 och har arbetat som chefskonditor på Tössebageriet och ansvarig restaurangkonditor på NK under Frantzens regi. Senaste två och ett halvt åren har hon ansvarat för bageri och konditori på konferenshotellet Vår gård ute i Saltsjöbaden.

- Med flera tävlingar bakom mig, chefsroller i både restaurang och konditori och som egen företagare med många roliga konsultjobb känns det som det naturliga steget att öppna restaurang. Jag har bakat hela mitt liv och några av de finaste minnena jag har är hemma från mitt barndoms kök där jag kunde göra precis vad jag ville. Att få arbeta för mig själv i vår restaurang med samma opretentiösa känsla som man har som barn är något jag längtar till, säger Cecilia Andersson i en kommentar.

Andreas Edlund, Årets unga kock 2011, kommer senast från Hotel At Six och arbetet som köksmästare. Han har även arbetat på flera positioner inom Pontusgruppen i sju år, bland annat som köksmästare för event och catering. Därtill har han även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

- Under min tid i Frankrike så trillade poletten ner för mig, jag lärde mig vad jag själv uppskattar för typ av mat och även älskar att laga så är fransk bistro något alldeles speciellt för mig, det är levande, roligt, spontant, lättsamt, ärligt och väldigt väldigt gott utan krusiduller och täckmantlar och det längtar jag efter att kunna erbjuda våra gäster i handelshuset, säger Andreas Edlund i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12