23948sdkhjf

Systembolaget öppnar utlämningsställe

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Systembolaget i Bromma Blocks blir först med att testa ett nytt utlämningsställe som ska underlätta upphämtning av beställda varor.

Läs också: Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

– Som det är nu är nu måste man gå in i butiken, söka upp personal som är tillgänglig varpå de måste gå ut på lagret och hämta leveransen, och då måste man ändå gå och ställa sig i kö vid kassan efteråt, det slipper man nu, säger Stefan Bäckman, försäljningschef för e-handel på Systembolaget till Fri Köpenskap.

Utlämningsstället är ungefär 30 kvadratmeter stort och ligger i direkt anslutning till den ordinarie butiken och har en egen entré och en lastzon direkt utanför för att underlätta för kunderna. Kunderna kommer även kunna göra återköp och reklamationer.

Men hur passar det nya utlämningsstället ihop med Systembolagets uppdrag?

– Det fungerar bra, alla köp är ju förplanerade och eftersom utlämningsstället inte ligger i butiken så minskar det möjligheten till spontanköp, säger Stefan Bäckman

Det nya utlämningsstället invigs måndag den 10 december varpå den kommer att utvärderas kontinuerligt.

– Det kommer att bli jätteintressant att se hur kunderna reagerar på det här. Sen kommer det nog att ta lite tid innan vi ser att kunderna anpassar sitt beteende, säger Stefan Bäckman.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119