23948sdkhjf

Så ska Espresso House minska svinnet

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Maträddarappen Karma inleder rikstäckande samarbete med Espresso House. Kafékedjan ansluter initialt 40 kaféer i storstäderna till tjänsten och under nästa år byggs erbjudandet ut till fler kaféer ute i landet.

- Samarbetet med Karma innebär att vi på ett enkelt och bra sätt kan rädda den mat som eventuellt blir över i slutet av dagen, en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Målet är att alla våra coffee shops ska kopplas på under nästa år. Det känns fantastiskt att vi är igång och vi ser fram emot att rädda mat tillsammans med Karma, säger Stina Möller, vd på Espresso House i Sverige i en kommentar.

Karma lanserades i november 2016 och har i dag 400 000 användare och fler än 1 500 anslutna restauranger, caféer och matbutiker. Enligt appen är fika ett poulärt segment bland appanvändarna.

I Stockholm är kedjans kaféer på Drottninggatan och Regeringsgatan anslutna och därtill kan tjänsten nyttjas för kaféerna på Kungsportsavenyn, Arkaden och Kungspassagen i Göteborg.


Espresso House är grundat 1996 och har 400 enheter och öppnade första kaféeet utanför Norden, i Hamburg i Tyskland.

Mer om: Espresso House | Karma
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141