23948sdkhjf

Så många luncher och middagar är vegetariska

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler väljer vegetariskt, enligt Coop Matometerns vego-index.

31,4 av luncher och middagarna som serverades i november i Sverige var vegetariska vilket är den högsta noteringen sedan april i år och en ökning med en halv procentenhet jämfört med november 2017. Det innebär 26 miljoner fler vegetariska måltider per år.

Mest vegetariskt väljer inte oväntat storstadsborna och av Sveriges tre största kommuner ligger Stockholm i topp när det gäller vegoätandet och det är oftar kvinnor som väljer att äta vegetariskt.

I indexet framgår att val av vegetariska måltider ökar tydligt i åldersgruppen 65 till 75 år. För kvinnor ligger Vego-index på 36,5 procent och är högst i åldrarna 25 till 34 år och lägst för dem mellan 45 till 54 år. Motsvarande siffra för män är ett Vego-index på 26,2 procent, jämfört med 25,1 procent för ett år sedan. Högst är det för män mellan 65 till 75 år och lägst för de som är mellan 16 till 24 år.

Matometerns Vego-Index är baserat på 12 000 unika svar om 24 000 luncher baseratpå ett löpande medelvärde över tre månader och i indexet fokuseras på vegetariska val till lunch och/eller middag.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131