23948sdkhjf

Så många luncher och middagar är vegetariska

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler väljer vegetariskt, enligt Coop Matometerns vego-index.

31,4 av luncher och middagarna som serverades i november i Sverige var vegetariska vilket är den högsta noteringen sedan april i år och en ökning med en halv procentenhet jämfört med november 2017. Det innebär 26 miljoner fler vegetariska måltider per år.

Mest vegetariskt väljer inte oväntat storstadsborna och av Sveriges tre största kommuner ligger Stockholm i topp när det gäller vegoätandet och det är oftar kvinnor som väljer att äta vegetariskt.

I indexet framgår att val av vegetariska måltider ökar tydligt i åldersgruppen 65 till 75 år. För kvinnor ligger Vego-index på 36,5 procent och är högst i åldrarna 25 till 34 år och lägst för dem mellan 45 till 54 år. Motsvarande siffra för män är ett Vego-index på 26,2 procent, jämfört med 25,1 procent för ett år sedan. Högst är det för män mellan 65 till 75 år och lägst för de som är mellan 16 till 24 år.

Matometerns Vego-Index är baserat på 12 000 unika svar om 24 000 luncher baseratpå ett löpande medelvärde över tre månader och i indexet fokuseras på vegetariska val till lunch och/eller middag.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12