23948sdkhjf

Så många luncher och middagar är vegetariska

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler väljer vegetariskt, enligt Coop Matometerns vego-index.

31,4 av luncher och middagarna som serverades i november i Sverige var vegetariska vilket är den högsta noteringen sedan april i år och en ökning med en halv procentenhet jämfört med november 2017. Det innebär 26 miljoner fler vegetariska måltider per år.

Mest vegetariskt väljer inte oväntat storstadsborna och av Sveriges tre största kommuner ligger Stockholm i topp när det gäller vegoätandet och det är oftar kvinnor som väljer att äta vegetariskt.

I indexet framgår att val av vegetariska måltider ökar tydligt i åldersgruppen 65 till 75 år. För kvinnor ligger Vego-index på 36,5 procent och är högst i åldrarna 25 till 34 år och lägst för dem mellan 45 till 54 år. Motsvarande siffra för män är ett Vego-index på 26,2 procent, jämfört med 25,1 procent för ett år sedan. Högst är det för män mellan 65 till 75 år och lägst för de som är mellan 16 till 24 år.

Matometerns Vego-Index är baserat på 12 000 unika svar om 24 000 luncher baseratpå ett löpande medelvärde över tre månader och i indexet fokuseras på vegetariska val till lunch och/eller middag.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – och en fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nyhetsbrev

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Arkiv

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13