23948sdkhjf

Krogen modell för ledarträning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Tre kockar slår sig ihop i en ledarskapsutbildning och hämtar inspiration från krogköket.

Trion Jan Lundberg, Melker Andersson och Jonas Svensson vill träna ledare till att bli bättre och tar utgångspunkt i restaurangköket. Deltagarna i kursen kommer inte bara prata om hur köket kan tjäna som idé för hur ett bra ledarskap kan utvecklas. Under utbildningen som startar i januari kommer deltagarna också att tränas i köket av Melker och Jonas.
Kursen heter Master Mind och är en del i ett koncept som Jan Lundberg, ledarskapskonsult och före detta kock har tagit fram:
– Matlagning är över huvudtaget en bra modell för ledarskapsteorier, förklarar Jan Lundberg. Jag arbetar efter idén om att man ska utveckla sig som ledare genom att utgå från sig själv, det vill säga vilka ingredienser man har.
Han menar också att själva lagarbetet i ett kök är överförbart i andra branscher en restauranger.
– Sättet man teamar i ett kök är en aspekt, en annan är hur vi preppar, hur man förbereder, gör mise-en-place i restaurang, säger han som har kockbakgrund på Operakällaren och som vd för en stor estaurangkedja.
Han är också ledamot av juryn som utser priset Årets Arbetsplats R&S Restauranggalan och författare till boken "Den egna vägens ledarskap".
– Jag vill skapa en utbildning för ledare som inte bara är som ett tomtebloss som hastar blossar och och gnistrar och som ingen ser eller noterar när det slocknat. Ledarskap är precis som matlagning något man helst ska träna och utöva medvetet varje dag om man vill lyckas som kock eller ledare, eller både och, avslutar Jan Lundberg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11