23948sdkhjf

Krogen modell för ledarträning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Tre kockar slår sig ihop i en ledarskapsutbildning och hämtar inspiration från krogköket.

Trion Jan Lundberg, Melker Andersson och Jonas Svensson vill träna ledare till att bli bättre och tar utgångspunkt i restaurangköket. Deltagarna i kursen kommer inte bara prata om hur köket kan tjäna som idé för hur ett bra ledarskap kan utvecklas. Under utbildningen som startar i januari kommer deltagarna också att tränas i köket av Melker och Jonas.
Kursen heter Master Mind och är en del i ett koncept som Jan Lundberg, ledarskapskonsult och före detta kock har tagit fram:
– Matlagning är över huvudtaget en bra modell för ledarskapsteorier, förklarar Jan Lundberg. Jag arbetar efter idén om att man ska utveckla sig som ledare genom att utgå från sig själv, det vill säga vilka ingredienser man har.
Han menar också att själva lagarbetet i ett kök är överförbart i andra branscher en restauranger.
– Sättet man teamar i ett kök är en aspekt, en annan är hur vi preppar, hur man förbereder, gör mise-en-place i restaurang, säger han som har kockbakgrund på Operakällaren och som vd för en stor estaurangkedja.
Han är också ledamot av juryn som utser priset Årets Arbetsplats R&S Restauranggalan och författare till boken "Den egna vägens ledarskap".
– Jag vill skapa en utbildning för ledare som inte bara är som ett tomtebloss som hastar blossar och och gnistrar och som ingen ser eller noterar när det slocknat. Ledarskap är precis som matlagning något man helst ska träna och utöva medvetet varje dag om man vill lyckas som kock eller ledare, eller både och, avslutar Jan Lundberg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – och en fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nyhetsbrev

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Arkiv

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.099