23948sdkhjf

Krogen modell för ledarträning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Tre kockar slår sig ihop i en ledarskapsutbildning och hämtar inspiration från krogköket.

Trion Jan Lundberg, Melker Andersson och Jonas Svensson vill träna ledare till att bli bättre och tar utgångspunkt i restaurangköket. Deltagarna i kursen kommer inte bara prata om hur köket kan tjäna som idé för hur ett bra ledarskap kan utvecklas. Under utbildningen som startar i januari kommer deltagarna också att tränas i köket av Melker och Jonas.
Kursen heter Master Mind och är en del i ett koncept som Jan Lundberg, ledarskapskonsult och före detta kock har tagit fram:
– Matlagning är över huvudtaget en bra modell för ledarskapsteorier, förklarar Jan Lundberg. Jag arbetar efter idén om att man ska utveckla sig som ledare genom att utgå från sig själv, det vill säga vilka ingredienser man har.
Han menar också att själva lagarbetet i ett kök är överförbart i andra branscher en restauranger.
– Sättet man teamar i ett kök är en aspekt, en annan är hur vi preppar, hur man förbereder, gör mise-en-place i restaurang, säger han som har kockbakgrund på Operakällaren och som vd för en stor estaurangkedja.
Han är också ledamot av juryn som utser priset Årets Arbetsplats R&S Restauranggalan och författare till boken "Den egna vägens ledarskap".
– Jag vill skapa en utbildning för ledare som inte bara är som ett tomtebloss som hastar blossar och och gnistrar och som ingen ser eller noterar när det slocknat. Ledarskap är precis som matlagning något man helst ska träna och utöva medvetet varje dag om man vill lyckas som kock eller ledare, eller både och, avslutar Jan Lundberg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116