23948sdkhjf

Krogen modell för ledarträning

Tre kockar slår sig ihop i en ledarskapsutbildning och hämtar inspiration från krogköket.

Trion Jan Lundberg, Melker Andersson och Jonas Svensson vill träna ledare till att bli bättre och tar utgångspunkt i restaurangköket. Deltagarna i kursen kommer inte bara prata om hur köket kan tjäna som idé för hur ett bra ledarskap kan utvecklas. Under utbildningen som startar i januari kommer deltagarna också att tränas i köket av Melker och Jonas.
Kursen heter Master Mind och är en del i ett koncept som Jan Lundberg, ledarskapskonsult och före detta kock har tagit fram:
– Matlagning är över huvudtaget en bra modell för ledarskapsteorier, förklarar Jan Lundberg. Jag arbetar efter idén om att man ska utveckla sig som ledare genom att utgå från sig själv, det vill säga vilka ingredienser man har.
Han menar också att själva lagarbetet i ett kök är överförbart i andra branscher en restauranger.
– Sättet man teamar i ett kök är en aspekt, en annan är hur vi preppar, hur man förbereder, gör mise-en-place i restaurang, säger han som har kockbakgrund på Operakällaren och som vd för en stor estaurangkedja.
Han är också ledamot av juryn som utser priset Årets Arbetsplats R&S Restauranggalan och författare till boken "Den egna vägens ledarskap".
– Jag vill skapa en utbildning för ledare som inte bara är som ett tomtebloss som hastar blossar och och gnistrar och som ingen ser eller noterar när det slocknat. Ledarskap är precis som matlagning något man helst ska träna och utöva medvetet varje dag om man vill lyckas som kock eller ledare, eller både och, avslutar Jan Lundberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079