23948sdkhjf

Krogen modell för ledarträning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Tre kockar slår sig ihop i en ledarskapsutbildning och hämtar inspiration från krogköket.

Trion Jan Lundberg, Melker Andersson och Jonas Svensson vill träna ledare till att bli bättre och tar utgångspunkt i restaurangköket. Deltagarna i kursen kommer inte bara prata om hur köket kan tjäna som idé för hur ett bra ledarskap kan utvecklas. Under utbildningen som startar i januari kommer deltagarna också att tränas i köket av Melker och Jonas.
Kursen heter Master Mind och är en del i ett koncept som Jan Lundberg, ledarskapskonsult och före detta kock har tagit fram:
– Matlagning är över huvudtaget en bra modell för ledarskapsteorier, förklarar Jan Lundberg. Jag arbetar efter idén om att man ska utveckla sig som ledare genom att utgå från sig själv, det vill säga vilka ingredienser man har.
Han menar också att själva lagarbetet i ett kök är överförbart i andra branscher en restauranger.
– Sättet man teamar i ett kök är en aspekt, en annan är hur vi preppar, hur man förbereder, gör mise-en-place i restaurang, säger han som har kockbakgrund på Operakällaren och som vd för en stor estaurangkedja.
Han är också ledamot av juryn som utser priset Årets Arbetsplats R&S Restauranggalan och författare till boken "Den egna vägens ledarskap".
– Jag vill skapa en utbildning för ledare som inte bara är som ett tomtebloss som hastar blossar och och gnistrar och som ingen ser eller noterar när det slocknat. Ledarskap är precis som matlagning något man helst ska träna och utöva medvetet varje dag om man vill lyckas som kock eller ledare, eller både och, avslutar Jan Lundberg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126