23948sdkhjf

Skånska matprofiler prisade

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Skånes främsta restauranger och matprofiler har prisats vid en stor galamiddag på Malmö rådhus. Vinnarna av Skånska gastronomipriset och mottagaren av Sällskapet Malmö akvavits stipendium fick alla sin stund i rampljuset.

– Att utse vinnarna av Skånska gastronomipriset blir tuffare och roligare för varje år. Skåne har en tätposition som Sveriges gastronomiska center och utvecklingen de senaste åren har varit exceptionell. Det är fantastiskt att få vara del av en region som sjuder av passion, kunskap och matkärlek, säger Tareq Taylor, medlem i juryn för Skånska gastronomipriset.

2018 års jury har bestått av av kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatören Malin Broman, krögaren Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh samt spritproducenten Thomas Kuuttanen (ordförande).

Här är alla pristagarna:

Malmö Akvavits stipendium.

Tillldelades kocken Frida Nilsson för att hon ”med sin passion för allt som växer bidragit till att göra Malmö till en gastronomisk storstad med gröna förtecken”.

Skånska Gastronomipriset. 

Årets Skånska krog blev återigen Restaurang Vollmers i Malmö, som även stoltserar med två stjärnor i Michelinguiden.

– Jag är oerhört stolt över att vinna Årets skånska krog två år i rad. Världsklass betyder inte längre att man är bäst i Skåne. Konkurrensen är stentuff. Det är både utmanande och underbart att se hur skånska krögare peppar varandra för att ligga i gastronomisk framkant. Jag är så tacksam mot mitt team som gjort det möjligt att vinna ännu en gång, säger Mats Vollmer.

Övriga kategorier:
• Årets skånska stjärna blev Martin Morand för sin dessertkonst.
• Årets skånska värdskap. Daniel Berlin Krog vann titeln för sitt omfamnande bemötande.

Läs också: Picadeli prisade på fransk gala
• Årets skånska vinpris gick till Arilds Vingård.
• Årets skånska spritpris gick till Skånska spritfabriken för deras innovativa och smakfulla tillverkning.
• Årets skånska hederspris gick till Thomas Drejing.
• Årets skånska mångfald gick till Botildenborg, Malmöorganisationen som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus.
• Årets skånska destination. Vismarlövs Café & Bagarstuga vinnare genom publik omröstning.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Löfbergs investerar 200 miljoner

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Plantagon i konkurs

Slut på pengar för vertikalodlingsföretaget.

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Nyhetsbrev

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Arkiv

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156