23948sdkhjf

Skånska matprofiler prisade

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Skånes främsta restauranger och matprofiler har prisats vid en stor galamiddag på Malmö rådhus. Vinnarna av Skånska gastronomipriset och mottagaren av Sällskapet Malmö akvavits stipendium fick alla sin stund i rampljuset.

– Att utse vinnarna av Skånska gastronomipriset blir tuffare och roligare för varje år. Skåne har en tätposition som Sveriges gastronomiska center och utvecklingen de senaste åren har varit exceptionell. Det är fantastiskt att få vara del av en region som sjuder av passion, kunskap och matkärlek, säger Tareq Taylor, medlem i juryn för Skånska gastronomipriset.

2018 års jury har bestått av av kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatören Malin Broman, krögaren Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh samt spritproducenten Thomas Kuuttanen (ordförande).

Här är alla pristagarna:

Malmö Akvavits stipendium.

Tillldelades kocken Frida Nilsson för att hon ”med sin passion för allt som växer bidragit till att göra Malmö till en gastronomisk storstad med gröna förtecken”.

Skånska Gastronomipriset. 

Årets Skånska krog blev återigen Restaurang Vollmers i Malmö, som även stoltserar med två stjärnor i Michelinguiden.

– Jag är oerhört stolt över att vinna Årets skånska krog två år i rad. Världsklass betyder inte längre att man är bäst i Skåne. Konkurrensen är stentuff. Det är både utmanande och underbart att se hur skånska krögare peppar varandra för att ligga i gastronomisk framkant. Jag är så tacksam mot mitt team som gjort det möjligt att vinna ännu en gång, säger Mats Vollmer.

Övriga kategorier:
• Årets skånska stjärna blev Martin Morand för sin dessertkonst.
• Årets skånska värdskap. Daniel Berlin Krog vann titeln för sitt omfamnande bemötande.

Läs också: Sveriges bästa unga bagare korad
• Årets skånska vinpris gick till Arilds Vingård.
• Årets skånska spritpris gick till Skånska spritfabriken för deras innovativa och smakfulla tillverkning.
• Årets skånska hederspris gick till Thomas Drejing.
• Årets skånska mångfald gick till Botildenborg, Malmöorganisationen som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus.
• Årets skånska destination. Vismarlövs Café & Bagarstuga vinnare genom publik omröstning.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164