23948sdkhjf

Skånska matprofiler prisade

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Skånes främsta restauranger och matprofiler har prisats vid en stor galamiddag på Malmö rådhus. Vinnarna av Skånska gastronomipriset och mottagaren av Sällskapet Malmö akvavits stipendium fick alla sin stund i rampljuset.

– Att utse vinnarna av Skånska gastronomipriset blir tuffare och roligare för varje år. Skåne har en tätposition som Sveriges gastronomiska center och utvecklingen de senaste åren har varit exceptionell. Det är fantastiskt att få vara del av en region som sjuder av passion, kunskap och matkärlek, säger Tareq Taylor, medlem i juryn för Skånska gastronomipriset.

2018 års jury har bestått av av kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatören Malin Broman, krögaren Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh samt spritproducenten Thomas Kuuttanen (ordförande).

Här är alla pristagarna:

Malmö Akvavits stipendium.

Tillldelades kocken Frida Nilsson för att hon ”med sin passion för allt som växer bidragit till att göra Malmö till en gastronomisk storstad med gröna förtecken”.

Skånska Gastronomipriset. 

Årets Skånska krog blev återigen Restaurang Vollmers i Malmö, som även stoltserar med två stjärnor i Michelinguiden.

– Jag är oerhört stolt över att vinna Årets skånska krog två år i rad. Världsklass betyder inte längre att man är bäst i Skåne. Konkurrensen är stentuff. Det är både utmanande och underbart att se hur skånska krögare peppar varandra för att ligga i gastronomisk framkant. Jag är så tacksam mot mitt team som gjort det möjligt att vinna ännu en gång, säger Mats Vollmer.

Övriga kategorier:
• Årets skånska stjärna blev Martin Morand för sin dessertkonst.
• Årets skånska värdskap. Daniel Berlin Krog vann titeln för sitt omfamnande bemötande.

Läs också: Picadeli prisade på fransk gala
• Årets skånska vinpris gick till Arilds Vingård.
• Årets skånska spritpris gick till Skånska spritfabriken för deras innovativa och smakfulla tillverkning.
• Årets skånska hederspris gick till Thomas Drejing.
• Årets skånska mångfald gick till Botildenborg, Malmöorganisationen som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus.
• Årets skånska destination. Vismarlövs Café & Bagarstuga vinnare genom publik omröstning.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134