23948sdkhjf

Skånska matprofiler prisade

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Skånes främsta restauranger och matprofiler har prisats vid en stor galamiddag på Malmö rådhus. Vinnarna av Skånska gastronomipriset och mottagaren av Sällskapet Malmö akvavits stipendium fick alla sin stund i rampljuset.

– Att utse vinnarna av Skånska gastronomipriset blir tuffare och roligare för varje år. Skåne har en tätposition som Sveriges gastronomiska center och utvecklingen de senaste åren har varit exceptionell. Det är fantastiskt att få vara del av en region som sjuder av passion, kunskap och matkärlek, säger Tareq Taylor, medlem i juryn för Skånska gastronomipriset.

2018 års jury har bestått av av kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatören Malin Broman, krögaren Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh samt spritproducenten Thomas Kuuttanen (ordförande).

Här är alla pristagarna:

Malmö Akvavits stipendium.

Tillldelades kocken Frida Nilsson för att hon ”med sin passion för allt som växer bidragit till att göra Malmö till en gastronomisk storstad med gröna förtecken”.

Skånska Gastronomipriset. 

Årets Skånska krog blev återigen Restaurang Vollmers i Malmö, som även stoltserar med två stjärnor i Michelinguiden.

– Jag är oerhört stolt över att vinna Årets skånska krog två år i rad. Världsklass betyder inte längre att man är bäst i Skåne. Konkurrensen är stentuff. Det är både utmanande och underbart att se hur skånska krögare peppar varandra för att ligga i gastronomisk framkant. Jag är så tacksam mot mitt team som gjort det möjligt att vinna ännu en gång, säger Mats Vollmer.

Övriga kategorier:
• Årets skånska stjärna blev Martin Morand för sin dessertkonst.
• Årets skånska värdskap. Daniel Berlin Krog vann titeln för sitt omfamnande bemötande.

Läs också: Picadeli prisade på fransk gala
• Årets skånska vinpris gick till Arilds Vingård.
• Årets skånska spritpris gick till Skånska spritfabriken för deras innovativa och smakfulla tillverkning.
• Årets skånska hederspris gick till Thomas Drejing.
• Årets skånska mångfald gick till Botildenborg, Malmöorganisationen som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus.
• Årets skånska destination. Vismarlövs Café & Bagarstuga vinnare genom publik omröstning.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114