23948sdkhjf

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Skånes främsta restauranger och matprofiler har prisats vid en stor galamiddag på Malmö rådhus. Vinnarna av Skånska gastronomipriset och mottagaren av Sällskapet Malmö akvavits stipendium fick alla sin stund i rampljuset.

– Att utse vinnarna av Skånska gastronomipriset blir tuffare och roligare för varje år. Skåne har en tätposition som Sveriges gastronomiska center och utvecklingen de senaste åren har varit exceptionell. Det är fantastiskt att få vara del av en region som sjuder av passion, kunskap och matkärlek, säger Tareq Taylor, medlem i juryn för Skånska gastronomipriset.

2018 års jury har bestått av av kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatören Malin Broman, krögaren Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh samt spritproducenten Thomas Kuuttanen (ordförande).

Här är alla pristagarna:

Malmö Akvavits stipendium.

Tillldelades kocken Frida Nilsson för att hon ”med sin passion för allt som växer bidragit till att göra Malmö till en gastronomisk storstad med gröna förtecken”.

Skånska Gastronomipriset. 

Årets Skånska krog blev återigen Restaurang Vollmers i Malmö, som även stoltserar med två stjärnor i Michelinguiden.

– Jag är oerhört stolt över att vinna Årets skånska krog två år i rad. Världsklass betyder inte längre att man är bäst i Skåne. Konkurrensen är stentuff. Det är både utmanande och underbart att se hur skånska krögare peppar varandra för att ligga i gastronomisk framkant. Jag är så tacksam mot mitt team som gjort det möjligt att vinna ännu en gång, säger Mats Vollmer.

Övriga kategorier:
• Årets skånska stjärna blev Martin Morand för sin dessertkonst.
• Årets skånska värdskap. Daniel Berlin Krog vann titeln för sitt omfamnande bemötande.
• Årets skånska vinpris gick till Arilds Vingård.
• Årets skånska spritpris gick till Skånska spritfabriken för deras innovativa och smakfulla tillverkning.
• Årets skånska hederspris gick till Thomas Drejing.
• Årets skånska mångfald gick till Botildenborg, Malmöorganisationen som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus.
• Årets skånska destination. Vismarlövs Café & Bagarstuga vinnare genom publik omröstning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078