23948sdkhjf

De tilldelas årets Gulddrakar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Oaxen krog, Hantverket och The Fishery Brunkebergstorg har tilldelats Dagens Nyheters Gulddrakar för bästa lyx-, mellan- och budgetkrog i Stockholm. Videgård i Sturegallerian utsågs till Stockholms bästa bar och Gast på Rådmansgatan till bästa kafé på måndagskvällens gala på Café Opera.

Läs också: Videgård gör om – varit för fint

– Det här teamet, de är nyckeln. Sliter ut sina hjärtan varje dag för våra gäster som ska komma till oss och ha en fin stund. Det är allt det handlar om, gästerna, kommenterar Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket och vinnare i mellanklassen.

Förutom de fem Gulddrakarna delades det också ut tre hederspriser och två specialpriser.

Fredrik Eriksson fick ett hederspris för att ”i hans krogvärld är alla välkomna”. Eriksson driver Långbro Värdshus, och sedan i höstas även Nationalmuseums kafé och restaurang. Han och Långbro Värdshus fick i oktober pris för Årets arbetsplats på Restauranggalan.

Bio/Bistro Capital och Sensum fick också ta emot hederspris.

Framtidsdraken, stipendiet för unga kroglöften, tilldelades studenterna Vilma Peregi och Love Dahl. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12