23948sdkhjf

De tilldelas årets Gulddrakar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Oaxen krog, Hantverket och The Fishery Brunkebergstorg har tilldelats Dagens Nyheters Gulddrakar för bästa lyx-, mellan- och budgetkrog i Stockholm. Videgård i Sturegallerian utsågs till Stockholms bästa bar och Gast på Rådmansgatan till bästa kafé på måndagskvällens gala på Café Opera.

Läs också: Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

– Det här teamet, de är nyckeln. Sliter ut sina hjärtan varje dag för våra gäster som ska komma till oss och ha en fin stund. Det är allt det handlar om, gästerna, kommenterar Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket och vinnare i mellanklassen.

Förutom de fem Gulddrakarna delades det också ut tre hederspriser och två specialpriser.

Fredrik Eriksson fick ett hederspris för att ”i hans krogvärld är alla välkomna”. Eriksson driver Långbro Värdshus, och sedan i höstas även Nationalmuseums kafé och restaurang. Han och Långbro Värdshus fick i oktober pris för Årets arbetsplats på Restauranggalan.

Bio/Bistro Capital och Sensum fick också ta emot hederspris.

Framtidsdraken, stipendiet för unga kroglöften, tilldelades studenterna Vilma Peregi och Love Dahl. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Nyhetsbrev

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Arkiv

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131