23948sdkhjf

De tilldelas årets Gulddrakar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Oaxen krog, Hantverket och The Fishery Brunkebergstorg har tilldelats Dagens Nyheters Gulddrakar för bästa lyx-, mellan- och budgetkrog i Stockholm. Videgård i Sturegallerian utsågs till Stockholms bästa bar och Gast på Rådmansgatan till bästa kafé på måndagskvällens gala på Café Opera.

Läs också: Videgård gör om – varit för fint

– Det här teamet, de är nyckeln. Sliter ut sina hjärtan varje dag för våra gäster som ska komma till oss och ha en fin stund. Det är allt det handlar om, gästerna, kommenterar Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket och vinnare i mellanklassen.

Förutom de fem Gulddrakarna delades det också ut tre hederspriser och två specialpriser.

Fredrik Eriksson fick ett hederspris för att ”i hans krogvärld är alla välkomna”. Eriksson driver Långbro Värdshus, och sedan i höstas även Nationalmuseums kafé och restaurang. Han och Långbro Värdshus fick i oktober pris för Årets arbetsplats på Restauranggalan.

Bio/Bistro Capital och Sensum fick också ta emot hederspris.

Framtidsdraken, stipendiet för unga kroglöften, tilldelades studenterna Vilma Peregi och Love Dahl. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Nyhetsbrev

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Arkiv

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114