23948sdkhjf

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Grundaren av Joe & The Juice tar ett steg tillbaka. Efter 17 år som vd lämnar den färgstarka dansken Kasper Basse sin post. Han ersätts som vd av Sebastian Vestergaard. Basse fortsätter dock som styrelseordförande för bolaget, skriver Finans.dk.

Läs också: Juicekedja till Bromma

– Skiftet formaliserar de roller och det ansvar som Sebastian och jag har tagit på oss under de senaste åren, har Kaspar Basse förklarat i ett uttalande.

35-årige Sebastian Vestergaard, senast operativt ansvarig, var finansdirektör i bolaget under perioden 2004–2015. Han kom till företaget redan som 18-åring och började då bakom juicedisken.

Joe & the Juice har sitt huvudkontor i Köpenhamn och säljer färsk, organisk juice, shakes, smörgåsar och kaffe. Den hippa juicekedjan grundades år 2002 och Kaspar Basse har varit företagets vd ända tills nu.

Just nu är Joe & The Juice mitt inne i en intensiv expansionsfas. Under 2018 öppnades 60 nya ställen och i juiceimperiet ingår nu 285 juicebarer i 15 olika länder.

Majoritetsägaren, Stockholmsbaserade kapitalfonden Valedo Partners, köpte juiceföretaget 2013. General Atlantic steg in med en investering i bolaget tre år senare för att göra expansionsplanerna i USA möjliga. Enligt tidigare uppgifter till Bloomberg News överväger ägarkonstellationen en börsintroduktion av Joe & the Juice i slutet av året.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113