23948sdkhjf

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Grundaren av Joe & The Juice tar ett steg tillbaka. Efter 17 år som vd lämnar den färgstarka dansken Kasper Basse sin post. Han ersätts som vd av Sebastian Vestergaard. Basse fortsätter dock som styrelseordförande för bolaget, skriver Finans.dk.

Läs också: Juicekedja till Bromma

– Skiftet formaliserar de roller och det ansvar som Sebastian och jag har tagit på oss under de senaste åren, har Kaspar Basse förklarat i ett uttalande.

35-årige Sebastian Vestergaard, senast operativt ansvarig, var finansdirektör i bolaget under perioden 2004–2015. Han kom till företaget redan som 18-åring och började då bakom juicedisken.

Joe & the Juice har sitt huvudkontor i Köpenhamn och säljer färsk, organisk juice, shakes, smörgåsar och kaffe. Den hippa juicekedjan grundades år 2002 och Kaspar Basse har varit företagets vd ända tills nu.

Just nu är Joe & The Juice mitt inne i en intensiv expansionsfas. Under 2018 öppnades 60 nya ställen och i juiceimperiet ingår nu 285 juicebarer i 15 olika länder.

Majoritetsägaren, Stockholmsbaserade kapitalfonden Valedo Partners, köpte juiceföretaget 2013. General Atlantic steg in med en investering i bolaget tre år senare för att göra expansionsplanerna i USA möjliga. Enligt tidigare uppgifter till Bloomberg News överväger ägarkonstellationen en börsintroduktion av Joe & the Juice i slutet av året.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126