23948sdkhjf

Veganskt intresserar på nätet

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Att det råder en vegotrend just nu är det mycket som tyder på om man ser på både konsumtion och företagens egna satsningar. Trenden märks även på nätet och svenskarnas sökningar.

Läs också: Veganska bakverk till Norge och Finland

I en undersökning som analysföretaget Semrush utfört framgår det att sedan 2015 har antalet sökningar på vegansk mat ökat med 130 procent, och sökningar på vegetarisk mat är i dag 1,5 gånger så många som för fyra år sedan. Även i Norge har intresset för vegansk ökat markant, där med hela 400 procent sedan 2015.

Men även intresset för snabbmat har ökat.

– Samtidigt som vegansk mat ökar i popularitet bland svenskar, ökar även antalet sökningar på snabbmat. Vi kan se att sökningarna på snabbmat har fyrdubblats under fyra år. Det kan förklaras med ett ökat utbud och att fler konsumenter idag lever en hektisk livsstil. Dessutom finns det en växande trend av växtbaserad snabbmat som även ofta är hälsosam, kommenterar Olga Andrienko, Head of Global Marketing på Semrush.

Mer om:Semrush |vegansk
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123