23948sdkhjf

Veganskt intresserar på nätet

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Att det råder en vegotrend just nu är det mycket som tyder på om man ser på både konsumtion och företagens egna satsningar. Trenden märks även på nätet och svenskarnas sökningar.

Läs också: Veganska bakverk till Norge och Finland

I en undersökning som analysföretaget Semrush utfört framgår det att sedan 2015 har antalet sökningar på vegansk mat ökat med 130 procent, och sökningar på vegetarisk mat är i dag 1,5 gånger så många som för fyra år sedan. Även i Norge har intresset för vegansk ökat markant, där med hela 400 procent sedan 2015.

Men även intresset för snabbmat har ökat.

– Samtidigt som vegansk mat ökar i popularitet bland svenskar, ökar även antalet sökningar på snabbmat. Vi kan se att sökningarna på snabbmat har fyrdubblats under fyra år. Det kan förklaras med ett ökat utbud och att fler konsumenter idag lever en hektisk livsstil. Dessutom finns det en växande trend av växtbaserad snabbmat som även ofta är hälsosam, kommenterar Olga Andrienko, Head of Global Marketing på Semrush.

Mer om:Semrush |vegansk
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143