23948sdkhjf

Veganskt intresserar på nätet

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Att det råder en vegotrend just nu är det mycket som tyder på om man ser på både konsumtion och företagens egna satsningar. Trenden märks även på nätet och svenskarnas sökningar.

Läs också: Veganska bakverk till Norge och Finland

I en undersökning som analysföretaget Semrush utfört framgår det att sedan 2015 har antalet sökningar på vegansk mat ökat med 130 procent, och sökningar på vegetarisk mat är i dag 1,5 gånger så många som för fyra år sedan. Även i Norge har intresset för vegansk ökat markant, där med hela 400 procent sedan 2015.

Men även intresset för snabbmat har ökat.

– Samtidigt som vegansk mat ökar i popularitet bland svenskar, ökar även antalet sökningar på snabbmat. Vi kan se att sökningarna på snabbmat har fyrdubblats under fyra år. Det kan förklaras med ett ökat utbud och att fler konsumenter idag lever en hektisk livsstil. Dessutom finns det en växande trend av växtbaserad snabbmat som även ofta är hälsosam, kommenterar Olga Andrienko, Head of Global Marketing på Semrush.

Mer om:Semrush |vegansk
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104