23948sdkhjf

Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

Emil Jonsson och Niclas Jansson slåss med världseliten om titeln ”Global Chef of the Year”.

Nästa vecka, den 11 april, avgörs världsfinalen i tävlingen Copper Skillet i Toronto, Kanada. Europa representeras i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna.

– Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass. Genom Niclas Jansson och Emil Jonssons enastående framgångar får vi nu även möjlighet att visa upp Sigtuna på den globala matscenen, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Emil Jonsson är 27 år och arbetar på Steningevik konferens. Han har arbetat som kock i 10 år på bland annat Oaxen, Shibumi och Proviant samt gjort en sejour i Schweiz. Niclas Jansson är 26 år och köksmästare på Sigtunahöjden med stort intresse för närproducerat. Han har arbetat som kock sedan 2011.

Sigtunakockarnas väg mot världsfinalen i Toronto inleddes i juni förra året då de segrade i den nationella deltävlingen i junior- och seniorklass. via Europafinalen i Lissabon i oktober tog de sig sedan till finalen, där de ställs mot de vinnande kockarna från Amerika (Nord- och Sydamerika) respektive Australien (Asia/Pacific). Den 11 april tävlar de i Copper Skillet om den åtråvärda titeln ”Global Chef of the Year”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14