23948sdkhjf

Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Emil Jonsson och Niclas Jansson slåss med världseliten om titeln ”Global Chef of the Year”.

Nästa vecka, den 11 april, avgörs världsfinalen i tävlingen Copper Skillet i Toronto, Kanada. Europa representeras i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna.

Läs också: Ung Sigtunakock bäst i världen

– Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass. Genom Niclas Jansson och Emil Jonssons enastående framgångar får vi nu även möjlighet att visa upp Sigtuna på den globala matscenen, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Emil Jonsson är 27 år och arbetar på Steningevik konferens. Han har arbetat som kock i 10 år på bland annat Oaxen, Shibumi och Proviant samt gjort en sejour i Schweiz. Niclas Jansson är 26 år och köksmästare på Sigtunahöjden med stort intresse för närproducerat. Han har arbetat som kock sedan 2011.

Sigtunakockarnas väg mot världsfinalen i Toronto inleddes i juni förra året då de segrade i den nationella deltävlingen i junior- och seniorklass. via Europafinalen i Lissabon i oktober tog de sig sedan till finalen, där de ställs mot de vinnande kockarna från Amerika (Nord- och Sydamerika) respektive Australien (Asia/Pacific). Den 11 april tävlar de i Copper Skillet om den åtråvärda titeln ”Global Chef of the Year”.

Mer om: Copper Skillet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133