23948sdkhjf

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Det svenska bolaget LPES Foods har idag begärts i konkurs. Bolaget är ett helägt dotterbolag till investmentbolaget Exeotech, vars styrelse nu begärt bolaget i konkurs.

LPES Foods huvudsakliga verksamhet utgörs av forsäljning och distribution av kött, grönsaker, ost, olivolja och potatis till restauranger i framförallt nordvästra Skåne men även Stockholm.

LPES Foods drabbades hårt av det priskrig som rådde på kött under hösten och även om åtgärder vidtogs som gav effekt drog bolaget på sig extra kostnader och skulder. Dess skulder kunde inte regleras på annat sätt än genom kapitaltillskott, något Exeotech inte ansåg att de skulle kunna få tillbaka vid en planerad avyttring.

– Exeotech har tidigare inte levt upp till aktieägarnas krav på avkastning vilket är ett måste framöver. Vi tvingas därför nu till smärtsamma men nödvändiga prioriteringar. Att försätta LPES Foods i konkurs är ett hårt slag för framförallt anställda, leverantörer och aktieägare men att vi tror att detta är rätt beslut för Exeotech, säger Exeotechs vd, tillika LPES Foods vd Olle Andersson, i en kommentar.

Exeotech kommer nu fokusera på sina övriga portföljbolag.

Mer om: Exeotech | LPES Foods
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156