23948sdkhjf

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Det svenska bolaget LPES Foods har idag begärts i konkurs. Bolaget är ett helägt dotterbolag till investmentbolaget Exeotech, vars styrelse nu begärt bolaget i konkurs.

LPES Foods huvudsakliga verksamhet utgörs av forsäljning och distribution av kött, grönsaker, ost, olivolja och potatis till restauranger i framförallt nordvästra Skåne men även Stockholm.

LPES Foods drabbades hårt av det priskrig som rådde på kött under hösten och även om åtgärder vidtogs som gav effekt drog bolaget på sig extra kostnader och skulder. Dess skulder kunde inte regleras på annat sätt än genom kapitaltillskott, något Exeotech inte ansåg att de skulle kunna få tillbaka vid en planerad avyttring.

– Exeotech har tidigare inte levt upp till aktieägarnas krav på avkastning vilket är ett måste framöver. Vi tvingas därför nu till smärtsamma men nödvändiga prioriteringar. Att försätta LPES Foods i konkurs är ett hårt slag för framförallt anställda, leverantörer och aktieägare men att vi tror att detta är rätt beslut för Exeotech, säger Exeotechs vd, tillika LPES Foods vd Olle Andersson, i en kommentar.

Exeotech kommer nu fokusera på sina övriga portföljbolag.

Mer om: Exeotech | LPES Foods
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138