23948sdkhjf

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Det svenska bolaget LPES Foods har idag begärts i konkurs. Bolaget är ett helägt dotterbolag till investmentbolaget Exeotech, vars styrelse nu begärt bolaget i konkurs.

LPES Foods huvudsakliga verksamhet utgörs av forsäljning och distribution av kött, grönsaker, ost, olivolja och potatis till restauranger i framförallt nordvästra Skåne men även Stockholm.

LPES Foods drabbades hårt av det priskrig som rådde på kött under hösten och även om åtgärder vidtogs som gav effekt drog bolaget på sig extra kostnader och skulder. Dess skulder kunde inte regleras på annat sätt än genom kapitaltillskott, något Exeotech inte ansåg att de skulle kunna få tillbaka vid en planerad avyttring.

– Exeotech har tidigare inte levt upp till aktieägarnas krav på avkastning vilket är ett måste framöver. Vi tvingas därför nu till smärtsamma men nödvändiga prioriteringar. Att försätta LPES Foods i konkurs är ett hårt slag för framförallt anställda, leverantörer och aktieägare men att vi tror att detta är rätt beslut för Exeotech, säger Exeotechs vd, tillika LPES Foods vd Olle Andersson, i en kommentar.

Exeotech kommer nu fokusera på sina övriga portföljbolag.

Mer om: Exeotech | LPES Foods
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117