23948sdkhjf

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Tak i centrala Stockholm forsätter på den inslagna hållbara vägen. I början av året lanserade kocken Frida Ronge en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Nu är Tak också den första restaurangen inom Nordic Choice-koncernen att bli Krav-märkt. Certifieringen är på nivå 1.

Läs också: Japansk cocktailbar öppnar på Tak

– Det är viktigt att tänka på att jobba hållbart inom alla aspekter. Så för oss betyder det här jättemycket. Det är något vi har strävat efter sedan vi öppnade för två år sedan, säger Viktor Eriksson, head of operations på Tak, som ligger högst upp i Nordic Choice Hotel vid Brunkebergstorg mitt i Stockholm. 

För att bli Krav-märkt behöver man som restaurang ha 25 procent eller 15 godkända livsmedel.

– I Stockholm är det främst skolkök som blivit Krav-märkta. Det är tuffa marginaler i restaurangbranschen och många ekologiska varor är ju dyrare. Då blir det också en ekonomisk investering att jobba hållbart, säger Viktor Eriksson. 

Kravs regler för restauranger ryms även krav på utbildning och socialt ansvar. 
– Alla Taks medarbetare har kunskap om Krav, ekologi och hållbarhet genom utbildning som hotellkedjan Nordic Choice erbjuder, berättar Frida Ronge.

Taks gastronomiska ledare försöker i möjligaste mån att arbeta efter säsong och använda de råvaror som finns olika tider på året.

– Till hösten planerar vi att servera fyra nya rätter fokuserade på alger, eftersom alger är mer hållbara för vår planet och dessutom jättegott, säger Frida Ronge.

Mer om: Krav | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125