23948sdkhjf

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nya krogen i Gamla stan en hyllning till 1700-talets fartygskapare.

Artisten Martin ”E-Type” Erikson driver sedan länge den vikinga-inspirerade restaurangen Aifur i Gamla stan i Stockholm. Nu har han öppnat ytterligare en krog i samma område. Den här gången ska miljön föra tankarna till tiden för Karl XII:s styre.

– Lasse i Gatan är en hyllning till det tidiga 1700-talet, till god mat och dryck och till det karismatiska kaparparet Lars och Ingela Gathenhielm, säger Martin Erikson i en kommentar.

Lars Gathenhielm var en svensk kommendör, skeppsredare och affärsman som var delägare i ett 50-tal fartyg och kapade ytterligare ett 80-tal. Det är hans smeknamn, Lasse i Gatan, som fått ge namn åt den nya krogen i 1600-talsvalvet på Västerlånggatan där Café Art tidigare huserade. Efter Lars Gathenhielms död 1718 drevs kaparimperiet framgångsrikt vidare av hustrun Ingela.

Läs mer om: E-Type | Lasse i Gatan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141