23948sdkhjf

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nya krogen i Gamla stan en hyllning till 1700-talets fartygskapare.

Artisten Martin ”E-Type” Erikson driver sedan länge den vikinga-inspirerade restaurangen Aifur i Gamla stan i Stockholm. Nu har han öppnat ytterligare en krog i samma område. Den här gången ska miljön föra tankarna till tiden för Karl XII:s styre.

– Lasse i Gatan är en hyllning till det tidiga 1700-talet, till god mat och dryck och till det karismatiska kaparparet Lars och Ingela Gathenhielm, säger Martin Erikson i en kommentar.

Lars Gathenhielm var en svensk kommendör, skeppsredare och affärsman som var delägare i ett 50-tal fartyg och kapade ytterligare ett 80-tal. Det är hans smeknamn, Lasse i Gatan, som fått ge namn åt den nya krogen i 1600-talsvalvet på Västerlånggatan där Café Art tidigare huserade. Efter Lars Gathenhielms död 1718 drevs kaparimperiet framgångsrikt vidare av hustrun Ingela.

Mer om: E-Type | Lasse i Gatan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111