23948sdkhjf

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nytt folkligt koncept med restaurang, kiosk och ölkällare.

Folkparken är ett nytt matkoncept av två krogveteraner. I slutet av augusti öppnar restaurangen i en industrilokal på Sveavägen mitt i Stockholm. Där ryms både ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk kolgrill i köket, ett taprum med ölkranar i källaren och en grillkiosk med take away-snabbmat mot gatan.

De rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh driver sedan tidigare restaurang Torsgatan ihop. Nu utökas samarbetet med Folkparken. 

– Tillsammans gillar vi det folkliga, enkla och genuina vilket avspeglas i namnet på restaurangen. Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service.

Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbeque, men hämtar influenser från hela världen. Flera rätter kommer att vara helt vegetariska och utgå från rökta och grillade grönsaker i säsong. Det som rinner genom ölkranarna står samarbetspartnern Nya Carnegiebryggeriet för.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Nyhetsbrev

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Arkiv

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125