23948sdkhjf

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nytt folkligt koncept med restaurang, kiosk och ölkällare.

Folkparken är ett nytt matkoncept av två krogveteraner. I slutet av augusti öppnar restaurangen i en industrilokal på Sveavägen mitt i Stockholm. Där ryms både ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk kolgrill i köket, ett taprum med ölkranar i källaren och en grillkiosk med take away-snabbmat mot gatan.

De rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh driver sedan tidigare restaurang Torsgatan ihop. Nu utökas samarbetet med Folkparken. 

– Tillsammans gillar vi det folkliga, enkla och genuina vilket avspeglas i namnet på restaurangen. Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service.

Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbeque, men hämtar influenser från hela världen. Flera rätter kommer att vara helt vegetariska och utgå från rökta och grillade grönsaker i säsong. Det som rinner genom ölkranarna står samarbetspartnern Nya Carnegiebryggeriet för.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Nyhetsbrev

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Arkiv

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154