23948sdkhjf

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Nytt folkligt koncept med restaurang, kiosk och ölkällare.

Folkparken är ett nytt matkoncept av två krogveteraner. I slutet av augusti öppnar restaurangen i en industrilokal på Sveavägen mitt i Stockholm. Där ryms både ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk kolgrill i köket, ett taprum med ölkranar i källaren och en grillkiosk med take away-snabbmat mot gatan.

De rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh driver sedan tidigare restaurang Torsgatan ihop. Nu utökas samarbetet med Folkparken. 

– Tillsammans gillar vi det folkliga, enkla och genuina vilket avspeglas i namnet på restaurangen. Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service.

Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbeque, men hämtar influenser från hela världen. Flera rätter kommer att vara helt vegetariska och utgå från rökta och grillade grönsaker i säsong. Det som rinner genom ölkranarna står samarbetspartnern Nya Carnegiebryggeriet för.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064