23948sdkhjf

Med pizzabotten på väg mot toppen

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Det råder bråda dagar på pizzafabriken Tony's pizza i Nyköping som ägs av företaget Foodster just nu. Årets tyngsta period, sommaren, står för dörren och företaget har fått anställa sex nya medarbetare för att klara av trycket. Ett tryck som dels beror på säsongen, men även på det lilla bageriets nya samarbete med 7-eleven som nu helt gått in för att satsa på pizza. Det Tony's pizza gör är att de levererar färdiga pizzor som gräddas i hutik.

Läs också: Nya vd:n trycker på gasen: ”Minst 20 nya butiker per år”

– Vi kommer att dubbla produktionen nu framöver då vi har vår största produktionsperiod mellan april och augusti. Det blir närmare 400 000 pizzor då, säger Tony Gerasovski, grundare av Tony's pizza.

Förutom nyanställningar kommer Tony's pizza även att investera i ny utrustning framöver för att kunna hålla uppe produktionen. Alla bottnar som levereras till kunderna är handbakade vilket i sig sätter vissa begränsningar på tempot.

– Ugnen är också lite av en begränsning men vi ska utöka produktionsbanan med en helt ny produktionsbana där vi går från att kunna producera 320-350 bottnar i timmen 1050 istället, säger Tony Gerasovski.

Fördubblingen i produktionen beror till stor del, men inte endast, på det nya samarbetet med 7-eleven och det är framförallt till conveniencekedjor och liknande restaurangverksamheter som köper både pizzabottnar och färdiga pizzor.

– Det är där vi har vårt fokus, vi var i dagligvaruhandelns en sväng också men det är svårt att slå sig fram där, säger Tony Gerasovski.

Tony's pizza har tidigare även gjort sig kända för sin innovativa satsning på pizzabottnar via posten och även om den satsningen inte dragit ifrån lika mycket som försäljningen till restaurang- och storkök säger Tony Gerasovski att de nu har en ny produkt på gång för hemmabagarna som de kommer att lansera under hösten.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109