23948sdkhjf

En kvinna kvar i Årets kock-racet

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Här är de åtta finalisterna.

I dag blev det klart vilka åtta kockar som slåss om den prestigefyllda titeln Årets kock 2019 vid finalen den 12-13 september. 21 män och 3 kvinnor har under två kvaldagar reducerats till sju män och en kvinna. 

Läs också: Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Bristen på kvinnor vid kocktävlingar har lyfts av bland annat arbetsgruppen bakom Stellagalan. Förra året var det bara män i Årets kock-finalen. I årets tävling finns det åtminstone en kvinna, Louise Johansson, kvar i racet när finalisterna nu är utsedda.

I dag, under kvalets andra dag, lagade 16 kockar två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig råvarukorg med gös som huvudråvara.

De åtta kockar som fick juryns högsta totalpoäng från båda dagarna är vidare till finalen i Årets Kock 2019, som avgörs i Globens Annexet den 12-13 september.

Här är de åtta finalisterna som alla kommer från södra Sverige.

  1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Mer om: Årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Nyhetsbrev

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Arkiv

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.1