23948sdkhjf

Anrikt konditori i konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Konditoriet Gylles har varit verksamt i Karlskrona sedan 1862. Men sjunkande försäljningsvolymer och oförmåga att betala sina skulder gjorde att bolaget tidigare i veckan försattes i konkurs. Konditoriet stängdes ned i tisdags men öppnade sedan igen redan dagen efter och på Facebook lät Gylles meddela att de inte kommer försvinna, samt att försäljningen inte sviktar.

Läs också: Krogkonkurserna fortsätter öka

Enligt konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson på advokatfirman Maze Advokater finns det goda förutsättningar för att Gylles kan leva vidare i någon annans ägo.

– Oh ja, det är redan flera som hört av sig. På lördag (den 17 augusti reds anmärkning) går vi ut med en annons om försäljning och jag har gott hopp om att få flera seriösa intressenter. Det ligger ju i mitt intresse, som konkursförvaltare får man ju bäst betalt om verksamheten säljs som en helhet och inte som ett slaktat bolag, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Gylles har haft en längre period av finansiella problem. Under perioden från 2014 till 2017 halverades omsättningen i bolaget från 21 miljoner kronor till 11 miljoner ochu nderkottet i bolaget uppgick i 2017 års redovisning till 3,5 miljoner kronor varav årets resultat hamnade på minus en miljon kronor.

Konditoriet var tidigare navet i ett mindre konditoriimperium i Karlskrona och Gylles ägde även konditorierna Lennarths och Café Tre G som såldes vidare under 2017 och 2015. År 2016 tog Gylles även över delar av det klassiska Z-bageriet, och 2017 sålde slutligen den tidigare ägaren Tobias Lundström Gylles vidare till nuvarande ägaren Christer Ahlberg och hans bolag Catus.

Läs också: Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Enligt Christer Ahlberg fanns många av problemen med skulderna kvar sedan övertagandet 2017 men att bolaget arbetat aktivt sedan dess för att få till en rekonstruktion, senast förra månaden. Men till slut var det enklast och kostnadseffektivast att försätta Gylles i konkurs. Men att bolaget ska fortsätta är Christer Ahlberg övertygad om.

– Jag är beredd att fortsätta själv och har medel att sätta in, inte minst genom mina andra bolag, säger han till BLT.

– Men det viktigaste är att Gylles får fortleva. Kan det komma någon annan som jag bedömer seriös är jag beredd att hjälpa till och samarbeta. Men namnet Gylles är säkrat hos mig, genom att det bärs av ytterligare ett av mina bolag.

Mer om: Gylles | konditori | konkurs
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Nyhetsbrev

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Arkiv

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147