23948sdkhjf

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Växjö får i dagarna en ny typ av restaurang. Krögaren Allan Schwech öppnar ett grillhus där maten serveras enligt ett brasilianskt barbecuekoncept som kallas churrascaria.

– Smaker från alla världens hörn ska serveras på brasilianskt vis, säger ägaren Allan Schwech till Smålandsposten.

Den nya krogen, Umami grill, tar över Pinchos tidigare lokaler på Storgatan i Växjö. 

– Det känns kul att det äntligen är färdigt. Det har varit så stora fördröjningar. Inget har klaffat den här gången, säger Allan Schwech till tidningen.

Brasiliansk churrascaria är en matupplevelse. Krogen grillar nötkött, fläsk, korv och kyckling på långa spett som snurrar runt i grillen. De färdiga spetten tar servitörerna sedan med sig ut till borden där gästerna fått en bricka med olika färger. Grönt innebär att man vill ha mer kött uppskuret, gult att man behöver en paus och röd att man är mätt och inte orkar mer. Gästen kan också själv välja tillbehör från en buffé.

Umami Grill är först i Växjö med det brasilianska konceptet, men inte i Sverige. I centrala Göteborg finns exempelvis Restaurang Brasa som också serverar den grillade maten i den churrascaria-stil som även blivit allt populärare i USA och Storbritannien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11