23948sdkhjf

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Växjö får i dagarna en ny typ av restaurang. Krögaren Allan Schwech öppnar ett grillhus där maten serveras enligt ett brasilianskt barbecuekoncept som kallas churrascaria.

– Smaker från alla världens hörn ska serveras på brasilianskt vis, säger ägaren Allan Schwech till Smålandsposten.

Den nya krogen, Umami grill, tar över Pinchos tidigare lokaler på Storgatan i Växjö. 

– Det känns kul att det äntligen är färdigt. Det har varit så stora fördröjningar. Inget har klaffat den här gången, säger Allan Schwech till tidningen.

Brasiliansk churrascaria är en matupplevelse. Krogen grillar nötkött, fläsk, korv och kyckling på långa spett som snurrar runt i grillen. De färdiga spetten tar servitörerna sedan med sig ut till borden där gästerna fått en bricka med olika färger. Grönt innebär att man vill ha mer kött uppskuret, gult att man behöver en paus och röd att man är mätt och inte orkar mer. Gästen kan också själv välja tillbehör från en buffé.

Umami Grill är först i Växjö med det brasilianska konceptet, men inte i Sverige. I centrala Göteborg finns exempelvis Restaurang Brasa som också serverar den grillade maten i den churrascaria-stil som även blivit allt populärare i USA och Storbritannien.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Nyhetsbrev

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Arkiv

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152