23948sdkhjf

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Växjö får i dagarna en ny typ av restaurang. Krögaren Allan Schwech öppnar ett grillhus där maten serveras enligt ett brasilianskt barbecuekoncept som kallas churrascaria.

– Smaker från alla världens hörn ska serveras på brasilianskt vis, säger ägaren Allan Schwech till Smålandsposten.

Den nya krogen, Umami grill, tar över Pinchos tidigare lokaler på Storgatan i Växjö. 

– Det känns kul att det äntligen är färdigt. Det har varit så stora fördröjningar. Inget har klaffat den här gången, säger Allan Schwech till tidningen.

Brasiliansk churrascaria är en matupplevelse. Krogen grillar nötkött, fläsk, korv och kyckling på långa spett som snurrar runt i grillen. De färdiga spetten tar servitörerna sedan med sig ut till borden där gästerna fått en bricka med olika färger. Grönt innebär att man vill ha mer kött uppskuret, gult att man behöver en paus och röd att man är mätt och inte orkar mer. Gästen kan också själv välja tillbehör från en buffé.

Umami Grill är först i Växjö med det brasilianska konceptet, men inte i Sverige. I centrala Göteborg finns exempelvis Restaurang Brasa som också serverar den grillade maten i den churrascaria-stil som även blivit allt populärare i USA och Storbritannien.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

1.475