23948sdkhjf

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Växjö får i dagarna en ny typ av restaurang. Krögaren Allan Schwech öppnar ett grillhus där maten serveras enligt ett brasilianskt barbecuekoncept som kallas churrascaria.

– Smaker från alla världens hörn ska serveras på brasilianskt vis, säger ägaren Allan Schwech till Smålandsposten.

Den nya krogen, Umami grill, tar över Pinchos tidigare lokaler på Storgatan i Växjö. 

– Det känns kul att det äntligen är färdigt. Det har varit så stora fördröjningar. Inget har klaffat den här gången, säger Allan Schwech till tidningen.

Brasiliansk churrascaria är en matupplevelse. Krogen grillar nötkött, fläsk, korv och kyckling på långa spett som snurrar runt i grillen. De färdiga spetten tar servitörerna sedan med sig ut till borden där gästerna fått en bricka med olika färger. Grönt innebär att man vill ha mer kött uppskuret, gult att man behöver en paus och röd att man är mätt och inte orkar mer. Gästen kan också själv välja tillbehör från en buffé.

Umami Grill är först i Växjö med det brasilianska konceptet, men inte i Sverige. I centrala Göteborg finns exempelvis Restaurang Brasa som också serverar den grillade maten i den churrascaria-stil som även blivit allt populärare i USA och Storbritannien.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125