23948sdkhjf

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Frantzéngruppen, med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen, säljer krogarna The Flying Elk, Corner Club och Gaston i Gamla stan. Enligt ett pressmeddelande som flera medier hänvisar till kommer de nya ägarna att driva gastropuben, cocktailbaren och vinbaren med samma inriktningar som i dag. Vilka de nya ägarna är framgår dock inte. 

Läs också: Frantzén bästa restaurangen i Europa

– Vi tycker att köparen ska få presentera sig själva när de är redo, det är också reglerat i våra avtal, säger Frantzéngruppens kommunikationschef Stefan Gissberg till Besöksliv.

Enligt pressmeddelandet är försäljningen en del av det förändringsarbete som Frantzéngruppen just nu är mitt i. Stefan Gissberg bekräftar att expansionen fortsätter utomlands med krogar i bland annat Shanghai och Bangkok under 2020. Nästa år öppnar även Astoria i den tidigare bifografen på Nybrogatan i Stockholm. Etableringen i entréplanet på fastigheten från 1870-talet som nu restaureras är gruppens största satsning efter trestjärniga Frantzén som så sent som i maj utsågs till den bästa restaurangen i Europa.

– Med detta i åtanke vill inte sprida oss för tunna och tappa kvalité och kontroll. Älgen” har dessutom gått väldigt bra och det är rätt tid att sälja. Vi vill hålla oss fokuserade, och redan i nästa vecka kliver Björn in i köket med sitt team för att provlaga maten till Astoria, så det är mycket på gång. Han är väldigt delaktig i allting vi gör och det kräver mycket energi, säger Stefan Gissberg till Besöksliv.

Mer om: Frantzén
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.473