23948sdkhjf

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

Finalen i Årets kock närmar sig. På fredag avgörs vem av de åtta finalisterna som koras till svensk mästare i professionell matlagning. 

Under finalen första dag, den 12 september, ska de tävlande leverera 30 stycken korvar, varav sex ska serveras hela med valfria tillbehör. Vilka råvaror som används och korvens vikt är valfritt, men samtliga 30 korvar ska ha liknande storlek och form. Finalisterna väljer fritt vilken tallrik de serverar sin korv på.  

 Att göra korv är ett riktigt klassiskt hantverk som vi tycker att en vinnare av Årets Kock ska behärska, säger Tom Sjöstedt från Lilla Ego, tävlingsledare Årets Kock 2019 samt Årets Kock 2008. 

Fyra finalister går vidare till dag två. De ska servera sex tallrikar av en rätt med potatis som huvudråvara. Finalisterna väljer själv vilken potatis de vill arbeta med och tillagningsmetod. Till detta kommer en vaktel som serveras à part. Även sås/sky/örter får serveras à part.

– Potatis är en underbar och viktig råvara i den svenska mathistorien som verkligen förtjänar att hyllas. Det ska bli väldigt spännande att se hur kockarna tar sig an uppgiften, säger Tom Sjöstedt.

En kvalificerad jury med internationell stjärnglans och prins Carl Phlip som prisutdelare avgör vem som blir Årets kock 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065