23948sdkhjf

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Finalen i Årets kock närmar sig. På fredag avgörs vem av de åtta finalisterna som koras till svensk mästare i professionell matlagning. 

Läs också: Här är nya styrelsen för Årets kock

Under finalen första dag, den 12 september, ska de tävlande leverera 30 stycken korvar, varav sex ska serveras hela med valfria tillbehör. Vilka råvaror som används och korvens vikt är valfritt, men samtliga 30 korvar ska ha liknande storlek och form. Finalisterna väljer fritt vilken tallrik de serverar sin korv på.  

 Att göra korv är ett riktigt klassiskt hantverk som vi tycker att en vinnare av Årets Kock ska behärska, säger Tom Sjöstedt från Lilla Ego, tävlingsledare Årets Kock 2019 samt Årets Kock 2008. 

Fyra finalister går vidare till dag två. De ska servera sex tallrikar av en rätt med potatis som huvudråvara. Finalisterna väljer själv vilken potatis de vill arbeta med och tillagningsmetod. Till detta kommer en vaktel som serveras à part. Även sås/sky/örter får serveras à part.

– Potatis är en underbar och viktig råvara i den svenska mathistorien som verkligen förtjänar att hyllas. Det ska bli väldigt spännande att se hur kockarna tar sig an uppgiften, säger Tom Sjöstedt.

En kvalificerad jury med internationell stjärnglans och prins Carl Phlip som prisutdelare avgör vem som blir Årets kock 2019.

Mer om: Årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Nyhetsbrev

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Arkiv

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175