23948sdkhjf

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Finalen i Årets kock närmar sig. På fredag avgörs vem av de åtta finalisterna som koras till svensk mästare i professionell matlagning. 

Läs också: En kvinna kvar i Årets kock-racet

Under finalen första dag, den 12 september, ska de tävlande leverera 30 stycken korvar, varav sex ska serveras hela med valfria tillbehör. Vilka råvaror som används och korvens vikt är valfritt, men samtliga 30 korvar ska ha liknande storlek och form. Finalisterna väljer fritt vilken tallrik de serverar sin korv på.  

 Att göra korv är ett riktigt klassiskt hantverk som vi tycker att en vinnare av Årets Kock ska behärska, säger Tom Sjöstedt från Lilla Ego, tävlingsledare Årets Kock 2019 samt Årets Kock 2008. 

Fyra finalister går vidare till dag två. De ska servera sex tallrikar av en rätt med potatis som huvudråvara. Finalisterna väljer själv vilken potatis de vill arbeta med och tillagningsmetod. Till detta kommer en vaktel som serveras à part. Även sås/sky/örter får serveras à part.

– Potatis är en underbar och viktig råvara i den svenska mathistorien som verkligen förtjänar att hyllas. Det ska bli väldigt spännande att se hur kockarna tar sig an uppgiften, säger Tom Sjöstedt.

En kvalificerad jury med internationell stjärnglans och prins Carl Phlip som prisutdelare avgör vem som blir Årets kock 2019.

Mer om: Årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

1.871