23948sdkhjf

En kvinna kvar i Årets kock-racet

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Här är de åtta finalisterna.

I dag blev det klart vilka åtta kockar som slåss om den prestigefyllda titeln Årets kock 2019 vid finalen den 12-13 september. 21 män och 3 kvinnor har under två kvaldagar reducerats till sju män och en kvinna. 

Läs också: Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Bristen på kvinnor vid kocktävlingar har lyfts av bland annat arbetsgruppen bakom Stellagalan. Förra året var det bara män i Årets kock-finalen. I årets tävling finns det åtminstone en kvinna, Louise Johansson, kvar i racet när finalisterna nu är utsedda.

I dag, under kvalets andra dag, lagade 16 kockar två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig råvarukorg med gös som huvudråvara.

De åtta kockar som fick juryns högsta totalpoäng från båda dagarna är vidare till finalen i Årets Kock 2019, som avgörs i Globens Annexet den 12-13 september.

Här är de åtta finalisterna som alla kommer från södra Sverige.

  1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Mer om: Årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147