23948sdkhjf

Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Svenska kocklandslagets nya tema för tankarna till närodlat. Förra årets tema Curious by Nature ledde fram till svenskt guld i Culinary World Cup. Med nya temat Closer hoppas den nya upplagan av Svenska kocklandslaget leva upp till de ökade förväntningarna och ta hem förstaplatsen även i Culinary Olympics i februari nästa år.

Läs också: OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Temat Closer kommer att synas i allt från lagets tävlingsmeny, träningar, sponsorsamarbeten och framförallt i själva tävlingsmomentet.

– Temat sammanfattar verkligen allt vi brinner för. Vi vill komma närmare råvarorna, producenterna, hjärtat och smakerna. Närmare perfektion helt enkelt. Något vi tror att man uppnår genom att gå in i varje liten detalj och ständigt försöka utveckla och förbättra. Med den tuffa konkurrens som det är i Culinary Olympics är det detaljerna som blir avgörande, säger Fredrik Andersson, team manager, Svenska Kocklandslaget.

Att arbeta utifrån ett tema är inte längre en del av regelboken i Culinary Olympics, men många lag arbetar fortfarande så för att skapa en röd tråd genom hela tävlingsprocessen.

Årets kocklandslag har tre nya medlemmar, men inga kvinnliga. Culinary Olympics inleds i tyska Stuttgart den 14 februari 2020. Segraren koras den 19 februari.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Nyhetsbrev

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Arkiv

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109