23948sdkhjf

Tre nytillskott i kocklandslaget

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Svenska kocklandslaget är komplett igen. Tre nya medlemmar har anslutit till de regerande världsmästarna inför Culinary Olympics 2020. Ludwig Tjörnemo, Anton Husa och Anders Isaksson ersätter de lagmedlemmar som valt att lämna.

Läs också: Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget består åter av sju kockar och tre konditorer, men samtliga är nu män. I slutet av mars gör teamet sin första gemensamma träning inför OS i matlagning. Culinary World Olympics 2020 inleds den 14 februari 2020 i tyska Stuttgart och efter fjolårets VM-guld är förväntningarna höga.

– Som lag känns den nya konstellationen helt rätt och nu är hela gänget supertaggat att påbörja träningen, säger Fredrik Andersson, team manager i Svenska kocklandslaget.

Precis som vid förra ansökningsperioden har kockslandslaget haft problem med att få in kvinnor i det mansdominerade laget. 

– Den sneda fördelningen i laget jobbar vi aktivt med att justera och det är anledningen till att vi startade Malin Söderströms stipendium för snart två år sedan, säger Fredrik Andersson.

Lite mer om de tre nya medlemmarna:

  • Ludwig Tjörnemo. Jobbar till vardags på Operakällarens matsal och har lång yrkeserfarenhet innan dess, bland annat som kock på Restaurant AOC i Köpenhamn och Esperanto i Stockholm. I tävlingssammanhang har han bland annat en tredjeplats i Årets Kock i bagaget.
  • Anton Husa. Kommer från Upper house dining i Göteborg och ansluter till laget som konditor. Han har tidigare arbetat på Swedish Taste och Restaurang Somm och har bland annat blivit utsedd till Årets unga kock 2016.
  • Anders Isaksson. Har lång yrkeserfarenhet från bland annat Noma i Köpenhamn, Pontus! i Stockholm, Jean-Francois Piege i Paris, Restaurang Jonas i Stockholm, Lilla Ego i Stockholm och han har även jobbat på Sveriges General Konsulat i New York. Ny kock i laget.   

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126