23948sdkhjf

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Svenska kocklandslaget är komplett igen. Tre nya medlemmar har anslutit till de regerande världsmästarna inför Culinary Olympics 2020. Ludwig Tjörnemo, Anton Husa och Anders Isaksson ersätter de lagmedlemmar som valt att lämna.

Kocklandslaget består åter av sju kockar och tre konditorer, men samtliga är nu män. I slutet av mars gör teamet sin första gemensamma träning inför OS i matlagning. Culinary World Olympics 2020 inleds den 14 februari 2020 i tyska Stuttgart och efter fjolårets VM-guld är förväntningarna höga.

– Som lag känns den nya konstellationen helt rätt och nu är hela gänget supertaggat att påbörja träningen, säger Fredrik Andersson, team manager i Svenska kocklandslaget.

Precis som vid förra ansökningsperioden har kockslandslaget haft problem med att få in kvinnor i det mansdominerade laget. 

– Den sneda fördelningen i laget jobbar vi aktivt med att justera och det är anledningen till att vi startade Malin Söderströms stipendium för snart två år sedan, säger Fredrik Andersson.

Lite mer om de tre nya medlemmarna:

  • Ludwig Tjörnemo. Jobbar till vardags på Operakällarens matsal och har lång yrkeserfarenhet innan dess, bland annat som kock på Restaurant AOC i Köpenhamn och Esperanto i Stockholm. I tävlingssammanhang har han bland annat en tredjeplats i Årets Kock i bagaget.
  • Anton Husa. Kommer från Upper house dining i Göteborg och ansluter till laget som konditor. Han har tidigare arbetat på Swedish Taste och Restaurang Somm och har bland annat blivit utsedd till Årets unga kock 2016.
  • Anders Isaksson. Har lång yrkeserfarenhet från bland annat Noma i Köpenhamn, Pontus! i Stockholm, Jean-Francois Piege i Paris, Restaurang Jonas i Stockholm, Lilla Ego i Stockholm och han har även jobbat på Sveriges General Konsulat i New York. Ny kock i laget.   

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078