23948sdkhjf

Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Svenska kocklandslaget tog silver och juniorlandslaget guld i Culinary Olympics i Stuttgart. Men Sverige erhöll faktiskt ytterligare en guldmedalj. Kocklaget som tidigare hetter Fazer Food Service AB och nu går under namnet Compass Group hamnade till slut på fjärde plats i storköksklassen. 

– Det känns fantastiskt att få en guldmedalj, det bevisar att vi har levererat en meny på hög nivå som förtjänade en hög poäng. Vi har jobbat i över ett år med att finslipa vår vinnande mästerskapsmeny och jag är otroligt stolt över laget, som under tidspress och inför stor publik fortsätter att lyckas med att lyfta upp storköket, säger lagets lagkapten Anna Lövgren.

Det svenska laget kammade alltså hem tillräckligt med poäng för att erhålla en guldmedalj, men när alla lag inom samma poängspann skulle rangordnas hamnade Compass Group Sweden först på fjärde plats i storköksklassen. 

Den 1 februari 2020 blev Fazer Food Services en del av Compass Group Sverige. Det svenska laget består av kockar från företagets restauranger runt om i landet. Uppdraget i storköksklassen är att komponera en meny för 150 gäster på fem timmar för 5 euro per person.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125