23948sdkhjf

Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Svenska kocklandslaget tog silver och juniorlandslaget guld i Culinary Olympics i Stuttgart. Men Sverige erhöll faktiskt ytterligare en guldmedalj. Kocklaget som tidigare hetter Fazer Food Service AB och nu går under namnet Compass Group hamnade till slut på fjärde plats i storköksklassen. 

Läs också: OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

– Det känns fantastiskt att få en guldmedalj, det bevisar att vi har levererat en meny på hög nivå som förtjänade en hög poäng. Vi har jobbat i över ett år med att finslipa vår vinnande mästerskapsmeny och jag är otroligt stolt över laget, som under tidspress och inför stor publik fortsätter att lyckas med att lyfta upp storköket, säger lagets lagkapten Anna Lövgren.

Det svenska laget kammade alltså hem tillräckligt med poäng för att erhålla en guldmedalj, men när alla lag inom samma poängspann skulle rangordnas hamnade Compass Group Sweden först på fjärde plats i storköksklassen. 

Den 1 februari 2020 blev Fazer Food Services en del av Compass Group Sverige. Det svenska laget består av kockar från företagets restauranger runt om i landet. Uppdraget i storköksklassen är att komponera en meny för 150 gäster på fem timmar för 5 euro per person.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126