23948sdkhjf

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Affären godkänd av EU-kommisionen.

Försäljningen av Fazers restaurangverksamhet är nu slutförd. Den 1 februari överfördes ägandet av restaurang- och måltidsdelen Fazer Food Services till Compass Group. Detta efter att transaktionen godkänts av EU-kommissionen den 29 januari.   

Det var i juni som Fazer meddelade att koncernen som en del av strategin att fokusera på snabbrörliga konsumentprodukter och för att bli ett mer enhetligt matföretag avtalat om en försäljning av Fazer Food Services. Ny ägare är den globala foodservice-jätten Compass Group.

– Med sin nya ägare är verksamheten nu redo att ta ytterligare steg för att främja utvecklingen av den nordiska marknaden för måltidstjänster. Jag vill passa på att tacka alla våra fantastiska kollegor i Fazer Food Services, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer.

Fazer Food Services grundades 1976 under namnet Fazer Catering och har idag över 7 000 medarbetare på mer än 1 000 restauranger, varav 500 i Finland, 230 i Sverige, 150 i Danmark och 120 i Norge. Ett produktionskök i Estland ingår också i verksamheten.

Compass Group PLC är den ledande globala aktören inom måltidsservice och supporttjänster med verksamhet i cirka 45 länder. För att möjliggöra en smidig övergång förbinder sig Fazer-koncernen att stötta Compass Group och den verksamhet som tidigare ägdes av Fazer. 

– Vi är glada att äntligen välkomna våra Fazer Food Services kollegor till Compass-familjen. Vårt mål den närmsta tiden kommer att vara att skapa ett team med gemensamma värderingar byggt på båda företagens kultur. Tillsammans har vi branschens bästa och mest erfarna team och vår gemensamma framtid är väldigt spännande, säger Kathinka Friis-Møller, managing director för Compass Group Nordics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094