23948sdkhjf

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Affären godkänd av EU-kommisionen.

Försäljningen av Fazers restaurangverksamhet är nu slutförd. Den 1 februari överfördes ägandet av restaurang- och måltidsdelen Fazer Food Services till Compass Group. Detta efter att transaktionen godkänts av EU-kommissionen den 29 januari.   

Läs också: Gateau säger upp 85 provanställda

Det var i juni som Fazer meddelade att koncernen som en del av strategin att fokusera på snabbrörliga konsumentprodukter och för att bli ett mer enhetligt matföretag avtalat om en försäljning av Fazer Food Services. Ny ägare är den globala foodservice-jätten Compass Group.

– Med sin nya ägare är verksamheten nu redo att ta ytterligare steg för att främja utvecklingen av den nordiska marknaden för måltidstjänster. Jag vill passa på att tacka alla våra fantastiska kollegor i Fazer Food Services, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer.

Fazer Food Services grundades 1976 under namnet Fazer Catering och har idag över 7 000 medarbetare på mer än 1 000 restauranger, varav 500 i Finland, 230 i Sverige, 150 i Danmark och 120 i Norge. Ett produktionskök i Estland ingår också i verksamheten.

Compass Group PLC är den ledande globala aktören inom måltidsservice och supporttjänster med verksamhet i cirka 45 länder. För att möjliggöra en smidig övergång förbinder sig Fazer-koncernen att stötta Compass Group och den verksamhet som tidigare ägdes av Fazer. 

– Vi är glada att äntligen välkomna våra Fazer Food Services kollegor till Compass-familjen. Vårt mål den närmsta tiden kommer att vara att skapa ett team med gemensamma värderingar byggt på båda företagens kultur. Tillsammans har vi branschens bästa och mest erfarna team och vår gemensamma framtid är väldigt spännande, säger Kathinka Friis-Møller, managing director för Compass Group Nordics.

Mer om: Compass Group | Fazer
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14