23948sdkhjf

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Ost-, kaffe- och vinbar i Arlas flaggskeppsbutik.

Arla Foods hakar på två trender när de öppnar flaggskeppsbutik för sitt Unika-sortiment i Östermalms saluhall i Stockholm den 24 januari nästa år. Dels att som producent sälja direkt till konsument, dels butikurangtrenden där man mixar butik med restaurang. Butiken får både ost-, kaffe- och vinbar.

Läs också: Nu kommer Arlas havredryck – till Danmark

Arla Unikas ostar har under en tid kunnat avnjutas på etablerade krogar i Sverige, men nu blir hela sortimentet tillgängligt i butiken, enligt ett pressmeddelande.

I dag finns drygt 30 ostar i sortimentet, bland annat blåmögelosten Hallands Himmel från Kvibille Mejeri och Femme Fatale från Troldhede Mejeri, som är senaste tillskottet i familjen Arla Unika.

– Det känns viktigt att kunna erbjuda gäster en miljö där de kan smaka på ostarna – som de är, i mindre rätter och i kombination med dryck, säger Alex Racoveanu, ansvarig på Arla Unika, om den nya satsningen i Östermalms Saluhall.

Baren har 20 sittplatser och kommer att vara öppen från morgon till kväll. Morgonpigga gäster kan njuta av en härlig frukost. På lunchen serveras lättare varmrätter och sallader, vilka även finns som takeaway, och på kvällen förvandlas caféet till ost- och vinbar. Självklart finns Arla Unikas sortiment att köpa i butiken.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125