23948sdkhjf

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Ost-, kaffe- och vinbar i Arlas flaggskeppsbutik.

Arla Foods hakar på två trender när de öppnar flaggskeppsbutik för sitt Unika-sortiment i Östermalms saluhall i Stockholm den 24 januari nästa år. Dels att som producent sälja direkt till konsument, dels butikurangtrenden där man mixar butik med restaurang. Butiken får både ost-, kaffe- och vinbar.

Arla Unikas ostar har under en tid kunnat avnjutas på etablerade krogar i Sverige, men nu blir hela sortimentet tillgängligt i butiken, enligt ett pressmeddelande.

I dag finns drygt 30 ostar i sortimentet, bland annat blåmögelosten Hallands Himmel från Kvibille Mejeri och Femme Fatale från Troldhede Mejeri, som är senaste tillskottet i familjen Arla Unika.

– Det känns viktigt att kunna erbjuda gäster en miljö där de kan smaka på ostarna – som de är, i mindre rätter och i kombination med dryck, säger Alex Racoveanu, ansvarig på Arla Unika, om den nya satsningen i Östermalms Saluhall.

Baren har 20 sittplatser och kommer att vara öppen från morgon till kväll. Morgonpigga gäster kan njuta av en härlig frukost. På lunchen serveras lättare varmrätter och sallader, vilka även finns som takeaway, och på kvällen förvandlas caféet till ost- och vinbar. Självklart finns Arla Unikas sortiment att köpa i butiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157