23948sdkhjf

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Ost-, kaffe- och vinbar i Arlas flaggskeppsbutik.

Arla Foods hakar på två trender när de öppnar flaggskeppsbutik för sitt Unika-sortiment i Östermalms saluhall i Stockholm den 24 januari nästa år. Dels att som producent sälja direkt till konsument, dels butikurangtrenden där man mixar butik med restaurang. Butiken får både ost-, kaffe- och vinbar.

Läs också: Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Arla Unikas ostar har under en tid kunnat avnjutas på etablerade krogar i Sverige, men nu blir hela sortimentet tillgängligt i butiken, enligt ett pressmeddelande.

I dag finns drygt 30 ostar i sortimentet, bland annat blåmögelosten Hallands Himmel från Kvibille Mejeri och Femme Fatale från Troldhede Mejeri, som är senaste tillskottet i familjen Arla Unika.

– Det känns viktigt att kunna erbjuda gäster en miljö där de kan smaka på ostarna – som de är, i mindre rätter och i kombination med dryck, säger Alex Racoveanu, ansvarig på Arla Unika, om den nya satsningen i Östermalms Saluhall.

Baren har 20 sittplatser och kommer att vara öppen från morgon till kväll. Morgonpigga gäster kan njuta av en härlig frukost. På lunchen serveras lättare varmrätter och sallader, vilka även finns som takeaway, och på kvällen förvandlas caféet till ost- och vinbar. Självklart finns Arla Unikas sortiment att köpa i butiken.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.4