23948sdkhjf

De serverar bästa affärslunchen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

Ska du göra affärer? Boka då bord på Symbios på Skånegatan i Stockholm. Restaurangen har korats till årets affärskrog. Enligt motiveringen levereras smaksäkra rätter med hög kvalitet och lustfylld elegans i industriell miljö.

Symbios öppnades så sent som i maj av köksmästarna Simon Eriksson och Henrik Wittgren samt huvudägaren Jesper Kvarnefält. Restaurangen ligger på en klassisk krogadress. På Skånegatan 80 låg tidigare 1990-talets hetaste krog, Hannas krog, därefter följde ett antal år med Pet Sounds bar och senast Almost Famous.  

I köket på Symbios lagas modern nordisk mat. Kockarna jobbar med noggrant utvalda råvaror och alltid efter säsong.

– På Symbios finns en blick mot hela världen. Där det finns god mat, därifrån hämtar vi inspiration, säger Henrik Wittgren.

Symbios erbjuder en fast trerättersmeny eller Veckans varma för 160 kronor, som en dagens lunch fast rätten serveras under en hel vecka.

– Vi kände att det måste finnas utrymme för en ambitiösare lunch. Affärslunch har knappast funnits på Södermalm tidigare, säger Jesper Kvarnefält, delägare till krogarna Symbios, Barobao och Ichi, alla på Södermalm.

Priset Årets affärskrog delas ut av DI Weekend.

Mer om: Symbios
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109