23948sdkhjf

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

Boulebar har sedan 2007 byggt upp en fransk sommarpark med boule, mat och bar i Rålambshovsparken på Kungsholmen i Stockholm. Långsiktigt har planen varit att återuppbygga det permanenta huset och skapa en året runt-verksamhet. Efter en utdragen process är bygget av den nya paviljongen i Rålambshovsparken äntligen igång.

– För många har öppningen av Boulebar varit en markering för starten av sommarsäsongen. Det ligger oss extra varmt om hjärtat att vi äntligen påbörjat bygget. Boulebar och Rålambshov hör numera ihop, det är vi stolta över, säger Henrik Kruse, grundare och vd för Boulebar och själv kungsholmsbo.

Huset är ritat av arkitektfirman Bornstein Lyckefors. Paviljongen är en av Boulebars största satsningar inför säsongen 2020 och ambitionerna är höga med nylanseringen.

– Rålis är våra rötter och vi vill bygga något extraordinärt som får stadsdelen att leva upp lite extra. Rålis är mörkt på vintern och vi vill vara där och lysa upp parken och vara en mötesplats året runt.

Boulebar har i dag åtta franska parker, varav fyra i Stockholmsområdet. De övriga finns i Malmö, Göteborg, Örebro och Köpenhamn. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063