23948sdkhjf

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Snabbväxande Bastard Burgers har sedan i somras letat en ny storägare för att kunna fortsätta expansionen. Nu står det klart att norska riskkapitalbolaget Equip köper 60 procent av den norrbottniska hamburgerkedjan. Enligt Breakit behåller grundarteamet med Simon Wanler i spetsen resten av aktierna.

– Vi gör inte detta för att casha in utan för att få resurser att expandera internationellt. En av våra drömmar är att öppna restaurang i New York. Med tillskottet vi får med denna affär så har vi nu en enorm kraft både finansiellt och kunskapsmässigt för att kunna fortsätta vår resa och vår expansion ut i världen, säger vd Simon Wanler till Breakit.

Köpesumman är hemlig, men enligt en källa till Breakit värderas hela Bastard Burgers till nästan 500 miljoner kronor i transaktionen.

Bastard Burgers började för bara drygt tre år sedan som ett hål i väggen hemma i Luleå. Sedan dess har streetfoodkedjan växt snabbt och har nu 28 restauranger från Boden i norr till Varberg i syd. Ytterligare minst fyra, i Väsby, Göteborg, Kalmar och Linköping, kommer att öppna inom kort.

Nyligen uppmärksammades hamburgerkedjan också för styrelsebeslutet att betala anställda som tar föräldraledigt den del av lönen som Försäkringskassan och kollektivavtalet inte ersätter i upp till sex månader. Detta för att bli en mer attraktiv arbetsgivare och locka fler kvinnor till köken.

Hamburgerkedjan Bastard Burgers vill bli en mer attraktiv arbetsgivare. Därför betalar man mellanskillnaden så att föräldralediga får full lön, skriver Besöksliv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078