23948sdkhjf

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Snabbväxande Bastard Burgers har sedan i somras letat en ny storägare för att kunna fortsätta expansionen. Nu står det klart att norska riskkapitalbolaget Equip köper 60 procent av den norrbottniska hamburgerkedjan. Enligt Breakit behåller grundarteamet med Simon Wanler i spetsen resten av aktierna.

Läs också: Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

– Vi gör inte detta för att casha in utan för att få resurser att expandera internationellt. En av våra drömmar är att öppna restaurang i New York. Med tillskottet vi får med denna affär så har vi nu en enorm kraft både finansiellt och kunskapsmässigt för att kunna fortsätta vår resa och vår expansion ut i världen, säger vd Simon Wanler till Breakit.

Köpesumman är hemlig, men enligt en källa till Breakit värderas hela Bastard Burgers till nästan 500 miljoner kronor i transaktionen.

Bastard Burgers började för bara drygt tre år sedan som ett hål i väggen hemma i Luleå. Sedan dess har streetfoodkedjan växt snabbt och har nu 28 restauranger från Boden i norr till Varberg i syd. Ytterligare minst fyra, i Väsby, Göteborg, Kalmar och Linköping, kommer att öppna inom kort.

Nyligen uppmärksammades hamburgerkedjan också för styrelsebeslutet att betala anställda som tar föräldraledigt den del av lönen som Försäkringskassan och kollektivavtalet inte ersätter i upp till sex månader. Detta för att bli en mer attraktiv arbetsgivare och locka fler kvinnor till köken.

Hamburgerkedjan Bastard Burgers vill bli en mer attraktiv arbetsgivare. Därför betalar man mellanskillnaden så att föräldralediga får full lön, skriver Besöksliv.

Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.089