23948sdkhjf

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Kebabrestaurangens tvist i Hornsbergs strand kommer att avgöras i domstol.

Utbudet av restauranger och kaféer får en allt mer framträdande roll i galleriorna. Så även i Kista Galleria som nu gjort klart med tre nya bidrag till sitt restaurangtorg. Den i höstas mycket omskrivna kebabrestaurangen Midan är en av dem.

– Nykomlingarna stärker gallerians roll som en levande och kontrastrik mötesplats med ett stort utbud av upplevelser inom mat och umgänge i en skön miljö, säger Isabella Andersson, affärsområdeschef på Citycon.

De tre nytillskotten är följande:

  • Simit Sarayi är en internationell café- och bagerikedja som serverar turkiska bagels, orientaliska sötsaker och en bred cafémeny.
  • Lilleputt erbjuder en traditionell svensk fikaupplevelse. Lilleputt öppnar både en större butik i affärsgången och en mindre del som kommer att heta Swedish fika, med placering i restaurangtorget.
  • Midan kommer att servera autentisk fastfood från Mellanöstern med rätter som Shawerma på kyckling och kalvfiléspett på menyn. Färska efterrätter med orientalisk touch ingår också.

– Kista Galleria är en av de mest kända galleriorna i Sverige och en plats där vi tror att vårt koncept kommer att tas väl emot. Vi vill erbjuda matupplevelser som får gästerna att stanna längre, berättar Sam Shoubaki, en av Midans ägare.

Midan fick i höstas mycket uppmärksamhet när restaurangen vid Hornsbergs strand på västra Kungsholmen i Stockholm blev uppsagd av bostadsrättsföreningen bara ett halvår efter att den öppnades. Många gäster har sedan dess valt att stödäta på det populära kebabstället i protest mot uppsägningen. Bråket har nu gått så långt att tvisten kommer att avgöras i domstol, rapporterar Stockholmsdirekt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.228