23948sdkhjf

Serverar världsarvspizza i världsarvet

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kärleken till Karlskrona och Italien är grunden för den nyöppnade restaurangen Antonio's. 

Läs också: Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

– Det är en av de största satsningarna i Karlskrona, att bygga upp en restaurang från grunden, från ett tomt skal, säger kökschefen Filip Gamelius, till Bleking Läns Tidning.

Menyn präglas av det italienska köket. Bland rätterna finns den världsarvsskyddade neapolitanska pizzan. Napolitansk pizza finns precis som Karlskronas historia som örlogsstad på UNESCOS lista över världsarv.

– Det här är unikt, och väldigt speciellt att kunna servera en världsarvspizza i världsarvet, säger Filip Gamelius.

En särskild ugn har byggts upp och två italienska pizzabagare finns på plats. För själva tillagningen krävs licens, som tar flera år att få. Pizzan tar 60 sekunder att grädda och temperaturen är 450 grader i specialugnen.

Mer om: pizza
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.099