23948sdkhjf

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

30-årige Gustavo Catenacci öppnar i dag sin andra finpizzeria.

Giretto får en systerkrog på Södermalm. I dag, den 8 februari, öppnar Gustavo Catenaccis sin andra pizzeria i det nyrenoverade i S:t Paulskvarteret på Götgatsbacken.

Läs också: Napolitansk pizza till Piteå

Efternamnet förpliktar. Pappa Alessandro Catenacci äger Nobis och farbror Stefano Catenacci är välkänd stjärnkock. 30-årige Gustavo har gjort många resor till Italien tillsammans med sina kända släktingar och där hämtat en del av inspirationen till sina vedugnsbakade pizzor med skandinavisk touch. I konceptet ingår delikatesstoppings som tryffelsalami, zucchinisalsa, rökt lax och pesto genovese.

– Jag är uppfostrad av en svensk mamma och en italiensk pappa. På Giretto blandar jag därför det bästa av två världar, svensk surdeg och italienskt mjöl. Det moderna svenska möter det traditionella italienska, säger Gustavo Catenacci.

Han öppnade Giretto pizza på Nybrogatan i september förra året. Ett halvår senare är tiden mogen för ytterligare en pizzeria under samma namn.

– Södermalm har jag tittat på länge. Läget är oslagbart och vi ser fram mot att servera pizza till hungriga södermalmsbor och förbipasserande, vi håller öppet för både lunch och middag.

Nya Giretto har plats för drygt 90 sittande gäster och ligger i den nyrenoverade fastigheten på Götgatsbacken där Bastard Burgers och vietnamesiska konceptet Eatnam nyligen flyttat in. Även Holy Greens kommer att öppna i S:t Paul under första kvartalet i år.

Mer om: Giretto | pizzeria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172