23948sdkhjf

Sushi Yama ska gasa med nya ägare

Siktar på 100-150 nya restauranger med förstärkt styrelse.

Riskkaptialbolaget Litorina köper hela Sushi Yama-kedjan och bildar ett nytt bolag där de tidigare ägarna, tvillingbröderna Sargon och Ninos George, finns kvar som aktiva minoritetsdelägare.

Bröderna öppnade sin första sushi-restaurang i PK-huset i Stockholm 2008. I dag har Sushi Yama växt till 47 restauranger från Borlänge i norr till Göteborg i söder. Den 47:e restaurangen öppnade i Jakobsbergs centrum i Järfälla kommun den 28 februari. Klart är också att det tillkommer en restaurang i Skövde senare i vår.

– Fram till nu har vi växt helt organiskt och resan har varit underbar, men vi har också varit begränsade. Vi är glada över att Litorina har klivit in som partner och att vi har fått en förstärkt styrelse. Vi tror att Litorinas erfarenhet, starka nätverk och resurser kommer att främja våra ambitioner för fortsatt utveckling av vårt koncept och att stärka Sushi Yamas närvaro i och utanför Sverige, berättar Sargon George, medgrundare och vd för Sushi Yama, i ett pressmeddelande.

Sushi Yama sysselsatte förra året nära 400 medarbetare och omsatte 240 miljoner kronor med en rörelsemarginal på cirka 15 procent. Baserat på tidigare transaktioner i restaurangbranschen indikerar det, enligt Breakit, en värdering på 150 till 250 miljoner kronor av Sushi Yama-koncernen.

Den nya ägarkonstellationen ser en tydlig potential till fortsätt tillväxt i Sverige, med utrymme för ytterligare 100-150 restauranger. Målet är också att etablera sig i de nordiska grannländerna och i övriga Europa.

– Det är planen på fem eller kanske sex års sikt. Vi kommer att börja snegla på andra marknader i slutet av året och räknar med att gå in i Finland, Norge och Danmark de närmaste åren, säger Sargon George till Breakit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Panini har lämnat Kungsgatan
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.11