23948sdkhjf

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Efter drygt två år lägger H&M ned lejonparten av kafésatsningen It's Pleat i Sverige, enligt ett inlägg på Instagram. 

H&M stänger de två kaféerna som ingår i satsningen i Sverige; på Drottninggatan 56 i Stockholm och i butiken på Svartbäcksgatan i Uppsala. I ett mejl till Dagens Handels systertidning Habit uppger Ulrika Leverenz, ansvarig för It’s Pleat inom H&M-gruppen att pilotsatsningen delvis ska bereda plats för nya projekt.

"It’s Pleat lanserades 2017 som en pilot och ett sätt att förhöja kundupplevelsen i ett par H&M-butiker. Efter en tid av utvärderingar, har vi kommit fram till att eventuell mat och dryck ska drivas på ett annat sätt framåt i dessa butiker. Dessutom är den H&M-butik på Drottninggatan där It’s Pleat finns i dag avsedd för nya projekt och initiativ och snart kommer här något nytt och inspirerande för våra kunder, det är för tidigt att säga vad, men vi ser fram emot att återkomma med mer information när vi kan".

Kaféerna stänger enligt H&M under våren. De två kaféerna i London fortsätter att ha öppet som vanligt och H&M uppger att "vi undersöker nu olika möjligheter framåt".

Vidare skriver Ulrika Leverenz;

"It’s Pleat-teamet har gjort ett fantastiskt jobb och erbjudit våra kunder en mycket uppskattad upplevelse i de två butikerna, i Stockholm och Uppsala, och jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit på kort tid. Som ett innovativt företag ingår det i vår verksamhet att testa nya idéer och koncept, vilket också innebär att vi ibland behöver göra justeringar för att ta konceptet vidare".

Konceptet fortsätter i nuläget i Sverige med en mobil ”frukostvagn” som står uppställd i butiken på Drottninggtan 50 under morgontimmarna på vardagarna.

Första kaféet för It´s Pleat öppnade på Drottninggatan 56 i Stockholm i slutet av november 2017.

Ett år senare öppnade H&M kafé i butiken i Uppsala och kort därefter öppnades första av två kaféer i London i anslutning till butiken  i London Westfield, White City.

I april i fjol öppnade den andra enheten i London denna gång på Regent Street.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.142