23948sdkhjf

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

Mitt i den värsta restaurangkrisen i modern tid öppnar Poppels Öl & Mat. Hantverksbryggeriet Poppel ska matcha öl och mat i en lokal som ligger i direkt anslutning till bryggeriet i Jonsereds fabriker, öster om Göteborg.

Läs också: Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Restaurangen, som var tänkt att öppna redan 2018, gick tidigare under arbetsnamnet Poppels Klunk, men vid öppningen den 21 mars, sker det under varumärket Poppels Öl & Mat.

Vd Mats Wahlström förstår om det kan tyckas underligt att trycka på startknappen i en tid då antalet varsel i hotell- och restaurangbranschen är rekordhögt.

– Vi vill så gärna möta våra gäster och samtidigt konkret visa att vi verkligen tror på restaurangbranschens långsiktiga överlevnad. Samtidigt är vi ödmjuka inför det faktum att covid-19 gör att många av våra gäster varken kan, vill eller bör besöka en restaurang i dagsläget, säger han.

På Poppels Öl & Mat jobbar köksmästaren och bryggmästaren tätt ihop. Köksmästaren heter Darius Wulff och kommer närmast från Lindholmens Street Food Market. Bryggmästare är Daniel Granath från Poppels Bryggeri.

– Vi har likt de flesta restauranger utvecklat maten för att passa ölen, men det som gör oss unika är att vi också arbetat tvärtom – och utvecklat öl som ska passa till specifika rätter. Det har absolut varit något av det roligaste vi har gjort här på Poppels så här långt, säger Daniel Granath.

Poppels är det tredje bryggeriet på kort tid som lanserat matsatsningar. Bryggarduon bakom Dunder & Krut öppnade i januari en taqeria på Kungsholmen i Stockholm och senare i vår öppnar Hedda Spendrup restaurang i anslutning till sitt nystartade bryggeri Omaka.

Mer om: bryggeri | Poppels
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenska Burger King först med miljövänligt ventilationssystem

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nyhetsbrev

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Arkiv

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125