23948sdkhjf

Nystartad krog som brinner för öl

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ölbryggarduon bakom Dunder & Krut har öppnat taqueria på Kungsholmen.

Ölbryggarduon Thomas Nilsson och Jakob Ekdahl, som ligger bakom lagerölet Dunder & Krut, har i dagarna öppnat en restaurang på Kungsholmen i Stockholm. Bardisken är väl tilltagen med tio kranar och Dunder & Krut som husets egen ”stora stark”, men det är inte någon renodlad ölbar det är fråga om.

Läs också: Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

– Det kommer vara en taqueria, inspirerad av traditionell mexikansk mat men med svenska råvaror. Vi vill erbjuda något för alla, det finns för få opretantiösa ställen där man kan käka god mat med händerna, sänka axlarna lite och ha det trevligt, säger Thomas Nilsson till Stockholmdirekt.

Namnet Dunder & Krut är en hyllning till Jönssonsligans Dynamit-Harry. ”Ingen känner en så barnslig glädje inför att dricka en öl. Den glädjen är precis vad vi vill att du känner när du sätter din mun mot en flaska av våra öl”, skriver bryggarna på Dunder & Kruts hemsida.

– Jag är en av fyra öl-sommelierer i Sverige och vi vill visa upp hantverksöl som bryggaren har tänkt det att det ska smaka och som serveras enligt alla regler. Vi tycker att det borde finnas plats för en restaurang som brinner för öl på samma sätt som en del brinner för vin, säger Thomas Nilsson om nyöppnade ”Industrigatan 2 - en taqueria av Dunder & Krut”.

Mer om: Dunder & Krut | öl
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Nyhetsbrev

Flippin Burgers i rekonstruktion

Arkiv

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156