23948sdkhjf

Systembolaget begränsar öppettiderna

De nya öppettiderna startar på måndag och gäller tillsvidare.

Liksom dagligvaruhandeln är Systembolaget hårt ansatt till följd av coronaviruset, covid-19.

Kundernas hamstringsbeteende och det faktum att färre besöker restauranger och barer har ökat försäljningen. Samtidigt har Folkhälsomyndighetens rekommendationer att stanna hemma vid minsta symptom inneburit att fler i personalen sjukanmäler sig.

– Det är ett väldigt tufft läge just nu och vi jobbar stenhårt för att hålla verksamheten i drift och upprätthålla full service och ansvarsfull försäljning, säger Sofia Brännborn, pressekreterare till Fri Köpenskap.

Medan dagligvaruhandeln i motsvarande läge kan vidga sina vyer och hitta personalresurser i angränsande branscher har Systembolaget hårda krav när det gäller utbildningar.

Vi tar hjälp av bemanningsföretag för plock av varor och har även medarbetare från kontoret som hjälpt till i butikerna, men det räcker inte. Vi måste få mer tid till att fylla på hyllorna.

Därmed ändrar Systembolaget nu öppettiderna i Stockholms län samt på Gotland. Med start på måndag öppnar butikerna två timmar senare än normalt under vardagar, vilket alltså innebär klockan 12.00 istället för 10.00 som tidigare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078