23948sdkhjf

Fyra restauranger i samarbete med Hemköpsbutik

Produkter från Restaurang Agnes, Bar Central, Calle P och Schmaltz Bar & Delicatessen finns nu i butiksdisken. 

Samarbeten över branschgränserna hör inte längre till ovanligheterna. Flera butiker har under coronakrisen inlett samarbeten med restauranger. Ica Maxi Universitetet i Örebro var tidigt ute. Ett annat exempel är Hemköp Torsplan i Stockholms innerstad som har inlett ett samarbete med de fyra restaurangerna Agnes, Bar Central, Calle P och Schmaltz Bar & Delicatessen. 

–  Vi gör det först och främst för att stötta restaurangbranschen som är en systerbransch till oss. Sedan tycker vi att det är roligt att få möjligheten att erbjuda våra kunder restaurangnära produkter, säger Andreas Wehler, butikschef Hemköp Torsplan.

Restaurangernas produkter återfinns både i delikatessdisken och i vanliga hyllor. Färsk pasta, hantverkslagade korvar med surkål och färdiglagad paj har blivit favoriter bland kunderna.

– Det har varit stor åtgång, många kunder är glada att kunna handla hem bra restaurangmat samtidigt som andra matvaror.

Andreas Wehler planerar att fortsätta samarbetet även efter coronakrisen.

– Vi vill gärna utöka samarbetet med fler restauranger. De samarbeten vi har hoppas vi ska bli långsiktiga och att här skapa kundnytta även när fler börja äta ute på restaurang igen, säger Andreas Wehler.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109