23948sdkhjf

Matsvinnskokbok vann fint pris

| Av Peter Olofsson | Tipsa redaktionen

Gourmand Awards utser årligen världens bästa kok- och dryckesböcker.

Svensk vinnare i kategorin Food Waste blev svinnkokboken ”No waste, just taste” av Karin Sundgren.Den nyutgivna kokboken belyser och erbjuder lösningar till hushållens matsvinn och har nu möjlighet att få utmärkelsen ’Best in the World’ inom samma kategori. 

Läs också: Kök räddar käk på skånska restauranger

– Jag är glad och tacksam för utmärkelsen. Jag hoppas att min bok kan bidra till något positivt och att människor med hjälp av den kan minska sitt vardagssvinn. Det är glädjande att Gourmand Awards väljer att lyfta både ämnet och boken, säger Karin Sundgren, i ett pressmeddelande.

Med bokens tips och kreativa recept vill kocken Karin Sundgren göra det enklare att bli både en miljöhjälte och mästerkock. Boken bjuder på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan alla hushåll minska på sitt matsvinn och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.

–  Kokböcker ska vara precis som maten som serveras, inte bara hållbar utan även vacker och lättillgänglig. Matsvinn är en central fråga för ett mer hållbart samhälle. Jag tror att No waste, just taste kan konkurrera även internationellt. Vi håller tummarna för fortsättningen, säger Pelle Agorelius, Grythyttan, som är Gourmand Awards representant i Sverige.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141