23948sdkhjf

Matsvinnskokbok vann fint pris

Gourmand Awards utser årligen världens bästa kok- och dryckesböcker.

Svensk vinnare i kategorin Food Waste blev svinnkokboken ”No waste, just taste” av Karin Sundgren.Den nyutgivna kokboken belyser och erbjuder lösningar till hushållens matsvinn och har nu möjlighet att få utmärkelsen ’Best in the World’ inom samma kategori. 

– Jag är glad och tacksam för utmärkelsen. Jag hoppas att min bok kan bidra till något positivt och att människor med hjälp av den kan minska sitt vardagssvinn. Det är glädjande att Gourmand Awards väljer att lyfta både ämnet och boken, säger Karin Sundgren, i ett pressmeddelande.

Med bokens tips och kreativa recept vill kocken Karin Sundgren göra det enklare att bli både en miljöhjälte och mästerkock. Boken bjuder på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan alla hushåll minska på sitt matsvinn och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.

–  Kokböcker ska vara precis som maten som serveras, inte bara hållbar utan även vacker och lättillgänglig. Matsvinn är en central fråga för ett mer hållbart samhälle. Jag tror att No waste, just taste kan konkurrera även internationellt. Vi håller tummarna för fortsättningen, säger Pelle Agorelius, Grythyttan, som är Gourmand Awards representant i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125