23948sdkhjf

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Max har länge haft ögonen på Nässjö. Tre år efter att snabbmatskedjan tecknade ett markanvisningsavtal har nu bygglov beviljats för en hamburgerrestaurang i Sörängsrondellen.

Nyligen fick hamburgerkedjan ett nytt köpekontrakt för tomten och i onsdags beviljades ansökan om bygglov av samhällsplaneringsnämnden, rapporterar Smålands Dagblad. 

Men bygglovet kan fortfarande överklagas till länsstyrelsen och grannar som vill förhindra etableringen har lämnat kritiska synpunkter till Nässjö kommun och även framträtt i lokaltidningen.

Kritikerna anser att restaurangen kommer att skapa mycket trafik i området. Deras bedömning är att Sörängsområdet inte är detsamma som när detaljplanen utreddes för ett antal år sedan. I stället hänvisar de till ett område som växt fram på andra sidan riksväg 40 och föreslår att Max etablerar sig där i stället och blir granne med varuhusen Biltema, Dollarstore och Byggmax.

Nässjö ingår i Max Burgers expansionsplaner. Den norrländska snabbmatskedjan har i nuläget 129 restauranger med planerar att växa till 150. Senast var det invigning i Ystad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096